onsdag den 15. august 2012

Turen gennem Østerløb

Vinden drillede lidt i dag, så det blev en tur fra Vellerup Vig til Jungedal og med på den tur var Jakob, Erik, Stig, Henrik, Palle og jeg. Palle kom med sin nye Arrow Play LV, som skulle på Isefjorden for første gang.

Palle i sin nye Arrow Play LV.

Vinden var jævn og kom fra nordøst til øst, solen skinnede, så det blev en skøn tur. Vi lagde ud fra det gamle molested fra den tid, hvor der sejlede fragtskib til Holbæk fra Vellerup Vig. Vi var alle klar i god tid, og turen op i Østerløb var ekstra flot på denne solskinsdag: Ved Rendebæk stødte Henrik til, så vi var fuldt hold. Vi tog turen uden om Kyndby Rev og satte derefter kurs direkte mod Kyndbyværket og Jungedal, der var gode bølger under krydset, og molerne ved Kyndbyværket gav nogle ubehagelige refleksbølger. Dagen før var jeg på besøg på Kyndbyværket, et imponerende værk, hvor alt bare er meget stort. I dag kunne jeg så opleve værket fra vandsiden og genkende de mange dele af værket.

Ved Jungedal kunne vi sidde og nyde frokosten, men området er ret forsømt, og rigtig mange bruger det til hundeluftning, så der er ret ulækkert ved parkeringspladsen. Hele denne dejlige plet trænger gevaldigt til en kærlig hånd, men som frokoststed kan det da stadig bruges, når man kan sidde nede ved stranden.

Jungedal strand.

Tilbage i kajakkerne roede vi inde langs kysten og roede igennem Kyndbyrevet. Erik valgte at ro igennem lidt længere inde, hvor det så ud til at være rigtig mange sten, men han kunne da lige komme igennem. Resten roede igennem lidt længere ude, og her var det også en hel del sten og  kun 20 cm. vanddybde, så det var ikke så nemt, men det kan lade sig gøre, når der er højvande.


Ved Rendebæk tog vi afsked med Henrik, mens vi fortsatte tilbage til Vellerup.

Turen.
Fra Vellerup Vig til Jungedal og retur.
Dato: 15. august 2012.Deltagere: Jakob, Henrik, Stig, Erik, Palle og jeg.
Turens længde: 22,9 kilometer.
Vejret: Svag vind 3 - 4 m/s fra nordøst til øst. Temperaturer på ca. 24 grader og sol med få skyer.
Ingen kommentarer: