onsdag den 20. juni 2012

Ti kajakker på tur.

Når vejret er rigtig godt, er der altid mange med på tur, og onsdagsvejret her lige før Sct. Hans, har vist sig fra den helt rigtige side, så ti kajakker med Kate, Bente, Elgjægeren, Jakob, Kim, Henrik, Ole, Peter, Palle og jeg satte ud fra Gershøj efter Kims forslag. Kromanden skulle lige orientere os om, hvem der havde råderet over parkeringspladserne, men en onsdag skulle der vel ikke være de store problemer med parkering på Gershøj Havn, så når vi bare pakkede bilerne sammen i den sydlige ende af parkeringspladsen, var han tilfreds. Vi startede turen med at ro lidt ned langs kysten, inden vi krydsede over til Uglevig, hvorefter vi fulgte kysten frem til revet, som vi passerede med få mm. under kølen, og så roede vi mod Kattinge Vig i et fantastisk smukt vejr med sol og næsten ingen vind.

Sol og næsten ingen vind på Roskilde FJord.

I Kattinge Vig fand vi en dejlig plet med sol og flot udsigt. Jeg fik sat mig i en myretue, men fik da hurtigt fundet et mere passende sted, inden myrene fik spist min madpakke. Efter maden drak vi kaffe med Bentes gode plumkagelignende kage til.

Godt pausessted med sol og højt græs i Kattinge Vig.

Da vi var i kajakkerne igen, roede vi en tur ind til Kattingeværk, inden vi rundede ringøen og returnerede til Gershøj. Da vi havde passeret reservatet til havørnene, kunne vi opleve en af de gamle havørne flyve mellem træerne. Det er altid spændende at opleve de fantastiske havørne over Bognæs. Da vi krydsede over mod Gershøj, skulle vi passere revet ude foran Gershøj, og vi måtte da ro lidt, inden vi kunne finde et passende sted at passere. Tilbage ved Gershøj drak vi atter lidt kaffe, for Patricia have udstyret Jakob med en dejlig chokoladekage.
En meget fin tur på Roskilde Fjord.

Turen.
Dato: 20. juni 2012.
Fra Gershøj til Uglevig rundt om Bognæs til Kattinge Vig og retur til Gershøj.

Deltagere: Kate, Bente, Elgjægeren, Jakob, Kim, Henrik, Ole, Peter, Palle og jeg.
Turens længde: 22.5 kilometer.
Vejret: Masser af sol. Svag vind fra nordlige retninger 1 - 3 m/s. temperaturer mellem 18 og 20 grader.Ingen kommentarer: