onsdag den 2. maj 2012

Sommervejr over Roskilde Fjord

Jeg er nødt til at nævne det - vejret har bare været fantastisk i den seneste uge, nærmest som en rigtig god dansk sommer. Vi lægger som bekendt vores ture efter vejret, og da vi har et meget varieret turprogram, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle ro fra Møllekrogen til Eskildsø og videre til Østby, inden vi roede tilbage til Møllekrogen, når nu vejret bare opfører sig, som vi gerne vil have det.


Torben, Jakob, Henrik, Kim, Stig, Erik, Peter F., Peter C. og jeg lagde ud fra stranden ved den gule lade på vejen ud til Klinten. Peter C. var med på vores onsdagstur for første gang, og han var ikke imponeret af tempoet. Vi var klar i god tid, Henrik og jeg var de eneste i tørdragter. Det skulle vise sig, at det var en klam beslutning. I roligt tempo roede vi mod Selsø Hage og Eskildsø i næsten havblik, vi måtte kigge på stenen lige før Sønderby. I løbet mellem Skovbroen og Eskildsø var strømmen meget kraftig, farvandsafmærkningerne lå næsten ned, en sjov oplevelse at ro gennem den stærke strøm, inden vi lagde ind til Eskildsø. Vi gik op mod klosterruinen, og da vi var der i god tid, var der nogle, der gik en tur inden frokosten, som vi har aftalt adskillige gange - i dag blev det til noget. Jeg orkede ikke at gå med, da jeg havde det mere end meget varmt, så jeg opholdt mig i skyggen, mens de andre gik en tur på Eskildsø. Frokosten blev dog indtaget i solen. 


Turen fortsatte til Østby Havn, hvor vi skulle drikke kaffe, og Kim ville lige fejre sit efterlønsbevis, så han havde medbragt to store jordbærtærter, som vi nød til kaffen, så tillykke til Kim. Da vi satte ud fra Eskildsø, mødte vi en enlig kajakroer fra Frederikssund, som var på alenetur rundt om Eskildsø, så han blev inviteret med på kaffe, vi fik også en god snak med ham, så måske ser vi ham på vores onsdagsture. Mens vi sad ved Øsby Havn, kom to havørne lige forbi for at vise os, hvor flotte sådan nogen egentlig er.


Efter kaffepausen roede vi tilbage mod Møllekrogen i det fantastiske sommervejr. Henrik skulle dog lige ind omkring Sønderby for at få mere vand, og der kom Bente og Ole lige forbi på deres eftermiddagstur, det var dejligt lige at møde dem på fjorden. Tilbage ved Møllekrogen fik vi hurtigt pakket sammen, hvor var det dejligt at komme ud af tørdragten. Det inderste lag var helt vådt og særdeles ildelugtende, så det var denne vinters sidste tur i tørdragt. Vi skulle da lige have en kop kaffe at køre hjem på efter endnu en fantastisk dag på Roskilde Fjord. Lige nu er tørdragten i vaskemaskinen for at få sin foryngelseskur, inden den bliver gemt væk til november.

Turen.
Møllekrogen Østby med stop på Eskildsø.
Dato: 2. maj 2012.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Henrik, Stig, Erik, Peter, Peter og jeg.
Turens længde: 18,6 kilometer.
Vejret: Fuld sol ingen skyer og næsten vindstille med fantastisk sigtbarhed. Temperaturer lå omkring 18 grader, og vandet har langsomt sneget sig op på 12 grader. I dag blev der målt 15,2 grader ved Roskilde Havn. 
Ingen kommentarer: