onsdag den 25. april 2012

Rundt om Orø.

Dagen startede som en kold og regnfuld onsdag i april uden vind og sigtbarhed, men med konstant regn. Turen var aftalt som en turen rundt om Orø. Karin, Torben, Elgjægeren, Jakob, Kim, Stig, Erik, Peter og jeg lagde ud fra Hammer Bakke og roede op i Øster Løb, mens regnen stille og roligt tog af, og vi kunne da skimte lidt opklaring i disen, men vi var ikke sikre på, om det blev til noget.

Afsted geennem Øster Løb mod Næsby.

Vi fulgte sejlrenden og rundede Næsby Rev, hvor det kunne se ud som om, vinteren har været lidt hård ved de mange sten, så der var ikke ret mange synlige sten på revet. Da vi lå ved revet, var det meget diset, men fuldstændig vindstille, så det var et betagende syn. Vi krydsede over til Børrehoved Rev, og nu kunne vi se, at opklaringen var på vej, men vi skulle da lige have lidt flere regnbyger, inden vi gik i land for at nyde frokosten. Mens vi spiste frokost, kom solen, og nu blev det helt sommeragtigt, og vi kunne sidde og se fordampningen fra de lavvandede områder, mens vi nød Patricias kage til kaffen. Efter frokosten gik vi en tur rundt om Borrehoved for at nyde opklaringen og det dejlige område.

Borrehoved med Næsby Rev i baggrunden.

Tilbage ved kajakkerne fik vi gjort klar til at fortsætte turen ned i Vester Løb. Der var stadig ingen vind, så det blev varmt. Vi valgte at ro denne vej rundt om Orø, idet det var lavvandet, da vi satte ud, og vandstanden var stigende, så når vi skulle passere det lavvandede område mellem Orø og Lindholm, ville der være så meget vand, at vi kunne passere uden at skulle ud af kajakkerne. Det viste sig, at der var ret god vanddybde i området, så vi fint kunne passere. Da vi krydsede over Øster Løb for at komme tilbage til udgangsstedet, kunne vi mærke, at vinden tog lidt til, så den efterhånden kom op på meget svag vind. Selv om turen startede i regnvejr, fik vi en flot tur ud af det, en tur vi mest vil huske som en tur i sol og vindstille vejr!!!


Turen.
Rundt om Orø.
Dato: 25. april 2012.
Deltagere: Karin, Torben, Elgjægeren, Jakob, Kim, Stig, Erik, Peter og jeg.
Turens længde: 21 kilometer.
Vejret: Første halvdel af turen var med regn, ingen vind og diset, efter pausen sol, ingen vind og rimeligt klart. Temperaturer fra 9 - 14 grader, men vandet var koldt, blot 8 grader. 

Bemærk, hvor tæt vi fulgte sejlrenden, hvor det var muligt.

Ingen kommentarer: