lørdag den 24. marts 2012

Lørdagstur mellem Herslev og Gershøj

Her i marts har de sidste dage været helt sommerligt med sol, varme og ingen vind, så jeg foreslog i kajakklubben, at vi tog en tur ud i det blå, men kun Vivi og Peter syntes, det var en god ide, men senere sprang Vivi fra. Så stødte Henrik til, så det blev blot os tre. Vejret var nu ikke så sommeragtigt, som vi havde håbet, det var en meget grå og diset morgen uden vind og uden sol, men sigtbarheden var nogenlunde, da vi satte ud fra stranden.

Herslev Strand i morgendis, men det ser værre ud end det var.

Vi lagde ud fra Herslev Strand og roede turen ned mod Borrevejle, hvor vi krydsede over til Sælstenen og Lyndby, derefter fulgte vi kysten til Gershøj, hvor vi kunne opleve rigtig mange svaner på fjorden, og ved Hyldeholm kunne vi se en livlig trafik mellem fjorden og Hyldeholm. Vi lagde ind ved lejrpladsen, hvor vi spiste frokost, mens det blev mere og mere klart, og vi kunne også skimte den blå himmel over os.

Udsigten fra toppen af lejrpladsen ved Gershøj.

Vi snakkede lidt om hvilken vej, vi skulle ro tilbage til Herslev. Efter lidt startvanskeligheder med nogle finner, der ikke ville ned, kom vi af sted, og vi kunne se Bognæs ganske klart, så vi roede over til Bognæsskoven og fulgte den forbi Agernæs, hvor vi krydsede over bugten på det lave vand til Herslev Havn og Herslev Strand. Under krydset kunne vi fornemme, at nu er foråret her, idet flere jollesejlere fra Herslev var på fjorden. Uden at komme i kambolage med dem lagde vi ind til kysten efter en meget fin tur på Roskilde Fjord.

Turen:
Dato: 24. marts, 2012.
Deltagere: Peter, Henrik og jeg.
Turens længde: 15 kilometer.
Vejret: Diset, sidst på turen sol fra en skyfri himmel, svag vind fra vestlige retninger 3 - 8 m/s og temperaturer på 8 - 10 grader. Vandet er stadig koldt, blot 5 grader.

Ingen kommentarer: