onsdag den 16. november 2011

Rendebæk - Kyndeløse

Årets mål på 1000 kajak-kilometer er nået, og det skulle fejres på en tur fra Rendebæk til Kyndeløse. Med til at fejre mit mål var: Torben, Jakob, Kim, Henrik, Stig, Erik, Jan og jeg. Elgjægeren måtte melde fra, da han havde fået problemer med en tand, den skulle ordnes akut. Det er ganske pænt at være otte på tur her midt i november, men vi er inde i en periode med helt fantastisk kajakvejr efter årstiden. Vinden er meget svag, solen kan finde på at skinne det meste af dagen, og så er det tørt men lidt koldt, det sidste kan klares ved at have ordentligt rotøj på. Vi lagde ud fra Rendebæk, og i passende afstand fra fjordbund og kysten gled vi stille og roligt sydover.

Klar til afgang fra Rendebæk.

Da vi nærmede os Vellerup Vig, blev det hurtigt besluttet at ændre det lille lyserøde hus i Vellerup Vig som pausested med bakkerne ved Kyndeløse, så vi fortsatte langs kysten til Kyndeløse. Da vi nåede til Kyndeløse, forsvandt solen bag skyerne, så det blev frokostpause i gråvejr, men med en fantastisk udsigt over Inderbredningen. Jeg medbragte smørebrød, så de 1000 kilometer kunne fejres ordentligt. Vi nød maden i læ for den lidt kolde vind. Efter frokosten stod den på Vibekes lakridsmuffins, så det blev noget af en 1000 km- frokost.

Stående og siddende taffel ved rendebæk.

Efter frokosten gik vi en tur i bakkerne for at nyde udsigten over Inderbredningen og op i Østerløb, inden vi skulle tilbage til Rendebæk. Selv om det blev gråvejr, var lyset og udsigten meget speciel og flot.

Udsigten mod Øster Løb.

Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt ryddet op og gjort klar til tilbageturen. Vi skulle lige have Jan med rundt i Vellerup Vig, da han aldrig havde været inde i vigen, så vi roede ind i bunden af vigen. Ellers roede vi i adstadigt tempo tilbage. Vi brugte da også tæt ved fire en halv time på turen - men efterårets lys og farver var så specielle, at det bare skulle nydes.

Turen.
Dato: 16. november, 2011.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Henrik, Stig, Erik, Jan og jeg.
Turens længde: 21,9 kilometer.
Vejret: svag vind fra sydøstlig retning sol den første del af turen, derefter gråvejr. Temperaturer ca. 6 grader.
Ingen kommentarer: