onsdag den 23. november 2011

En kold og diset dag på Roskilde Fjord.

Al vejr er kajakvejr - bare det ikke blæser. Denne onsdag var ingen undtagelse, så trods disen, de lave skyer og med svag vind over Roskilde Fjord samt temperaturer omkring 5 grader tog Torben, Elgjægeren, Jakob, Jan og jeg ud fra Roskilde Roklubs bro klokken ti. Det var svært at se broen på grund af ænder og svaners efterladenskaber og det at sætte ud fra en bro, har vi det lidt svært ved, så vi fik pyntet tørdragterne gevaldigt. Det er lidt underligt at skylle støvlerne, inden de kommer i kajakken, når der sættes ud fra en bro. Vi kom fint af sted og fulgte kysten tæt hele vejen ind til Kattinge Værk. Vi lagde ind på stranden ved siden af værket for at spise frokost. Sidste gang aftalte vi, at vi gik tur inden frokost, men sådan blev det ikke - først frokost så gåtur i området, men næste gang går vi tur først!!! Tilbage ved kajakkerne fik vi hurtigt pakket sammen og så af sted helt ind i bunden og derefter langs Bognæskysten til Ringøen. Jan har ikke tidligere sat sine ben på Ringøen, så nu havde han chancen, og det skulle han da også lige prøve. Da vi roede tilbage mod land mødte vi en solo kajakroer, som havde sat ud ved Svogerslev og havde roet gennem åløb og søerne og nu var på vej til Roskilde. Han var iført almindelig løbetøj, og da redningsvest ikke hører med til løbetøj, havde han heller ikke redningsvest på. Da han forlod os, roede han i lige linie mod Roskilde Havn. Da Torben spurgte til hans rotøj, blev vi belært om, "jeg har været elitesejler, så jeg ved alt om det"???? Der kan man bare se, så fik vi også lært det, men vi foretrækker dog optimal sikkerhed, specielt på denne årstid. Vi fik da talt om den bizarre situation på turen tilbage til Roskilde.
Tilbage ved Roskilde Roklub skulle vi atter igennem ændernes efterladenskaber, så min tørdragt skal have en gang vask efter det. En fin tur trods den ringe sigtbarhed.Turen.
Dato: 23. november, 2011.
Deltagere: Torben, Elgjægeren, Jakob, Jan og jeg.
Turens længde 16,3 kilometer.
Vejret: Diset (blå himmel mod nord), svag vind fra syd og temperaturer på 5 grader, og det var både vand og luft.Ingen kommentarer: