onsdag den 5. oktober 2011

Ny tur i kendt område.

Ny tur i kendt område eller en flot efterårstur, det var ihvertfald en tur fra Herslev Strand ned til Borrevejle, over til Lyndby og så langs kysten til Gershøj for at holde frokostpause og derefter retur til Herslev. Selv om vi har roet meget i dette område, er det en tur, vi ikke har roet før, så forventningerne var sat i vejret. Der kom dog et par afbud, så vi blev kun Torben, Jakob og jeg. Vi lagde ud fra Herslev Strand, hvor badebroen allerede var taget ind, så det dejlige område bliver kun brugt til at lufte hund, og så kommer der nogle skøre kajakroer og sætter ud fra stranden. Vi fulgte kysten til Borrevejle, hvor vi krydsede over mod Sælstenen, og så skulle vi da lige ind i Lyndby Havn - den vækker jo minder.

.
Derefter roede og drev vi nordover mod Gershøj. Da vi roede ud af Lyndby Havn, begyndte solen at skinne fra en næsten skyfri himmel, så det lignede en rigtig efterårsdag, hvor vejret skifter hele tiden. Vinden kom stadig fra syd, så vi kunne drive af sted med god fart. Efterårsfarverne er godt i gang med at sætte kulør på skovstrækningerne, bade- og bådbroer er allerede taget ind - der er ingen, der skal risikere noget, hvis isvinteren gentager sig for tredje gang i træk. Det var planen at lægge ind til lejrpladsen ved Gershøj for at spise frokost i læ for blæsten på den dejlige teltplads. Det kan være lidt vanskeligt at finde hullet ind til lejrpladsen, men vi roede lige hen til det, kom i land og indtog straks et bord- og bænkesæt med den skønneste udsigt til Bognæs, hvor vi kunne sidde og nyde frokosten sammen med Vibekes lakridsmuffins.


Efter frokostpausen skulle vi da lige se hele lejrpladsen, inden vi hoppede tilbage i kajakkerne. Det er en skøn plads med fine faciliteter, men toiletterne og shelteren ser forfærdelig ud med enormt svineri og grafitti. Det ser umiddelbar ud til, at det er den lokale ungdom, der benytter pladsen til lokal sammenkomst mv. Inden vi roede tilbage til Herslev, skulle vi da lige hen forbi Gershøj Havn. Tilbageturen var i modvind, så der skulle bestilles noget, og så var solen dækket af et kraftigt skydække. Ved Strandlund krydsede vi over til Langholm, så fulgte vi østsiden for at få så meget læ som muligt. Da vi havde passeret Langholm og revet, fik vi lidt regn under krydset til shelteren. Fra shelteren til Herslev var det atter med god medvind. Vi fik hurtigt rigget af, og så skulle vi da lige have en kop kaffe at sige farvel på efter en rigtig fin efterårstur.Turen.
Dato: 5. oktober, 2011.
Deltagere: Torben, Jakob og jeg.
Turens længde: 18,6 kilometer.
Vejret: Vind fra sydvest til vest, 4 - 6 m/s. vekslende skydække med en enkelt regnbyge. Temperaturen lå på ca. 17 grader og vandet er blot 13 grader.Ingen kommentarer: