torsdag den 22. september 2011

Munkholmbroen - Bognæs.

Onsdag den 21. september 2011.
.
Jakob og jeg var de eneste, der dukkede op denne onsdag morgen. Vejret var udemærket, selv om solen manglede, og der var tunge skyer over hovedet, men det giver mange gange en rigtig fin tur, som den tur vi roede i dag.


Vi lagde ud fra den nordlige side ved Munkholmbroen og fulgte hele vejen til Kirsebærholmen. Dragerupskoven er så småt begyndt at iklæde sig efterårets farver, sigtbarheden var ikke for god, alligevel var det en meget flot syn.


Ved Kirsebærholmen skulle vi lige vurdere, om det var muligt at krydse Holbæk Fjord uden problemer. Vi synes ikke, der var problemer med bølgerne, vinden var lidt bidsk, men vi kunne holde fin hastighed op i vinden, så der var ikke problemer med at ro over til Bognæs. Bognæsområdet er bare et af de smukkeste steder ved Isefjorden, og derfor var det lige stedet for os og vores frokost. Vibeke havde bagt lakridsmuffins til os, og der var rigeligt med alle de afbud, der var til turen.


Efter frokosten gjorde vi klar til at ro tilbage mod Munkholmbroen, nu var det klaret fint op, så vi kunne nyde den smukke kyststrækning. Vi lagde ind ved den gamle marinestation i Dragerupskoven, som vi næsten altid gør. Vi sad og nød udsigten over inderbredningen og området ved den gamle marinestation, sammen med kaffe og lakridsmuffins. Vi kunne også høre, at der var god gang i skydebanen lidt længere fremme, men Jakob havde undersøgt og Inderbredningen var ikke afspærret.


Da vi så skulle passere Bredetved skydebane, kunne vi høre, at der blev skudt med tungt udstyr, men Inderbredningen var som nævnt ikke afspærret, og blinket var ikke tændt, men det lyder ikke så godt, når man ror lige uden for skydebanen. Kuglemarkeringen kan ikke ses for skoven, når man ror kystnært, men blinket er meget tydeligt. Tilbage ved Munkholmbroen efter en af de fineste ture på Isefjorden, nød vi lige en kop kaffe og en muffins, inden vi skiltes.

Turen.
Dato: 21. september, 2011.
Deltagere: Jakob og jeg.
Turens længde: 19 kilometer.
Vejret: Vind fra sydvest ca. 5 m/s og op mod 10 m/s i vindstødene, en lille smule regn om formiddagen ellers tørt, men ingen sol, og temperaturen lå på 16 grader. Vandet er efterhånden kommet ned på 14 grader, så det er snart vinterroning.Ingen kommentarer: