onsdag den 13. juli 2011

En sommerdag på Isefjorden.

En dansk sommerdag med 17 - 18 grader, god vind og regn kan ikke afholde os fra at tage på fjorden. Kate, Elgjægeren, Jakob, Kim, Stig, Kristian og jeg satte ud fra stranden i Jungedal i let regn og med udsigt til, at det skulle regne hele dagen. Turen gik mod Skoven ved den nordlige ende af skydeområdet ved Jægerspris. En flot tur uanset hvordan vejret ter sig. Det regnede dog under det meste af turen mod Skoven, hvilket betød, at sigtbarheden ikke var den allerbedste. På turen kunne vi dog opleve en nysgerrig sæl. Den tænkte måske over, hvem der dog kunne finde på at tage på vandet i et sådan vejr.


Da vi nåede vagtbygningen ved den nordlige ende af skydeterrænet, var regnen stilnet af, og det var næsten tørvejr. Vi sad i læ for for de sidste regnbyger ved vagtbygningen og nød frokosten med efterfølgende kager fra henholdsvis Patricia og Vibeke.


Efter frokostpausen returnerede vi til Jungedal, og nu var det holdt op med at regne, samtidig med at vinden var taget til og gået lidt mere i nord, hvilket betød, at vi havde rygvind på tilbageturen, så der kunne surfes lidt på bølgerne. Sælen holdt stadig til i området, og vi så den nogle gange. Det sidste stykke var med frisk vind fra nordlig retning, den gav gode bølger med hvide toppe. Uden at bruge pagajen flyttede vi os med ca. 6 km/t. alene ved vindens kraft. Selv om vejret ikke var så godt, havde vi en meget fin tur i et flot naturområde.


Turen.
Deltagere: Kate, Elgjægeren, Jakob, Kim, Stig, Kristian og jeg.
Turens længde: 24,5 km.
Vejret: Vind fra øst til nordøst 7 - 8 m/s., skyet med en del regnbyger.Ingen kommentarer: