onsdag den 27. april 2011

Forårstur fra Herslev.

Vejrudsigten syntes, vi skulle have 6 - 8 m/s. vind fra øst og op mod 11 m/s. i vindstødene, så derfor var det sikrest at sætte ud fra Herslev og ro rundt om Bognæs og måske ind i Kattinge Vig, men vejret var som de andre dage sol fra en næsten skyfri himmel, temperaturer lige under 20 grader og ingen vind. Vi måtte bare konstatere, at vejrudsigten ikke holdt - vejret blev meget bedre end forventet. Elgjægeren, Jakob, Torben, Stig, Per, Bente, Ole og jeg mødtes ved Herslev Strand. Det var Bente og Oles første onsdagstur med os. Det er dejligt, når der kommer nye medlemmer med på onsdagsturene. Vejr, luft- og vandtemperatur er efterhånden nået dertil, at det er sommerroning, men helt t-shirt-roning er det nu ikke endnu, men det er skønt at have let tøj på under en sådan tur. Vi kom på vandet til aftalt tid og roede i roligt tempo langs skrænterne og nød, at nu var træerne sprunget rigtigt ud, og sammen med den blomstrende hvidtjørn viste naturen sig fra flotteste side. Det var tilmed lavvandet, så vi skulle langt ud for at passere Nørre Rev, inden vi atter kunne søge ind under land. Vi lagde ind ved spejdernes shelter i Kattinge Vig for at nyde frokosten.

Så er det afgang fra Herslev Strand

 Skoven ved bognæs er sprunget ud her i Påsken.

 Det blev i roligt tempo til Kattinge Vig.

Turen fra Herslev til Kattinge Vig er altid noget særligt, specielt nordsiden af Bognæs er særlig flot og ser aldeles uberørt ud.


 Frokost ved Shelteren i Kattinge Vig.


Da vi roede tilbage, kunne vi se en kajakroer ved Elleore krydse over fjorden og gå i land inde i det afspærrede område ved havørnereden. Roeren kom fra Roskilde, så han kan vel ikke være helt uvidende om, at til begge de besøgte områder er adgang strengt forbudt. Det blev påtalt, men det gjorde bare, at han gik en tur helt hen i nærheden af ørnereden. En forkastelig optræden i naturen, som vil ramme alle, der ror kajak - hvis det kommer frem.Vi havde god fart på under hjemturen, så vi var forholdsvis hurtigt tilbage ved Herslev Strand. En rigtig flot forårstur med nyudsprunget løvskov og blomstrende hvidtjørn.

Turen.
Deltagere:  Elgjægeren, Jakob, Torben, Stig, Per, Bente, Ole og jeg.
Turens længde: 22 kilometer.
Vejret: Sol fra en næsten skyfri himmel, næsten ingen vind, og den vind, der var, der kom fra østlige retninger. Temperaturen lå lige under 20 grader, og vandet er nu oppe på 11 grader.

Ingen kommentarer: