onsdag den 6. april 2011

Den store lagkagetur.

I dag var onsdagsturen blevet til "store lagkagetur". Jens havde lovet at bage kage, og Jakob havde på et tidspunkt ønsket otellolagkage. Jakob, Torben, Stig og jeg havde glædet os meget til at smage bagermester Jens´s otellolagkage, og vi blev bestemt ikke skuffede. Torben mente, at Jens skulle slå sig ned som konditor.


Vi satte ud fra Skuldelev Strand og roede i god vind fra sydvest ned mod Skovbroen og Selsø Hage. Vi fulgte kysten tæt, da det jo stadig er vinterroning , og vinden var ret kraftig.



Ved Selsø Hage lagde vi ind ved det sædvanlige sted, og i dag var der underholdning, idet Skovbroen var ved at blive repareret efter den hårde vinter. Da vi havde spist den medbragte mad, skulle vi smage på Jens´s lagkage med tilhørende portvin. En aldeles pragtfuld otellolagkage endda prydet med en kajak og med markering af, at jeg havde fået ny kajak. Efter vi fem havde spist en hel lagkage, var det nødvendigt med en gåtur på Selsø Hage, hvor vi kunne se adskellige døde svaner. Derefter var det afsted igen, men der skulle også lige findes et par skatte med GPS'en. Vi lagde også ind til Østby Havn for kaffepause med kage til i form af mandelmuffins. Her oplevede vi oplevede, en måge hugge en ål fra en skarv i luften, hvorefter der var kamp om føden, men skarven opgav at få ålen tilbage. Mågen havde ellers problemer med en sprællende ål i næbbet. Resten af turen tilbage til Skuldelev Strand forløb fint ingen grundstødninger mv. En fin tur på trods af vejret og tak til Jens for den lækre lagkage.


Turen.
Dagens distance: 16 kilometer.
Deltagerne:  Jakob, Torben, Stig, Jens og jeg.
Vejret: Gråvejr og diset med vind fra sydvest ca. 11 m/s., og temperaturen på ca. 12 grader, vandet blot 6 grader.

Ingen kommentarer: