onsdag den 27. oktober 2010

To blå, tre røde og to gule på tur

På grund af kraftig blæst fra syd og almindelig trist efterårsvejr var onsdagsturen henlagt til nordkysten. Selv om det var rigtigt dansk efterårsvejr med regn, blæst og ingen sol, så blev vi alligevel Torben, Jakob, Kim, Jens, Stig, Erik og jeg, som mente, at vejret lige passede til en kajaktur langs nordkysten. Vi mødtes ved Smidstrup Strand, og alle var klar i kajakkerne klokken ti. Det var lavvandet, så det var ikke så nemt at sætte ud, men vi fandt et stykke sandbund, som vi kunne starte fra, og ved fælles hjælp kom vi fint af sted, og snart begyndte regnen. Nordkysten var meget flot i efterårsfarver, men regnbygerne reducerede synsindtrykket betragteligt. Vi passerede Gilleleje Havn, hvorefter der var modvind resten af vejen til Bregnerød, hvor vi vendte ved stenmolen. Da vi vendte for at ro tilbage til Smidstrup Strand, kunne vi også opleve nogle marsvin et godt stykke fra kysten. Vejret var ikke godt nok til at gå i land og spise frokost, så vi roede tilbage mod Gilleleje for at nyde frokosten ved havnen.


Undervejs måtte vi træffe en stor beslutning, om vi skulle lægge ind ved kajakklubben og spise den medbragte eller besøge til Adamsens fiskeforretning for at spise lune fiskefrikadeller. Det blev Adamsen, der trak mest, så vi lagde ind til stranden på den vestlige side af havnen og gik op til Adamsen for at nyde et par fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade. Vi fik lov at sidde lige uden for forretningen i læ for regnen og spise frokost og drikke kaffe. Torben, eller rettere Torbens kons Britta, havde bagt en lækker kage til kaffen. Flere forbipasserende gjorde store øjne, da de så to blå, tre røde og to gule mænd sidde og spise frokost ude i det fri. Det blev en meget kold og våd frokostpause, så det var dejligt at komme tilbage til kajakkerne igen og så få tørre og varme vanter på til resten af turen. Under turen tilbage til Smidstrup Strand mødte vi både sæler og marsvin.  Da vi havde pakket bilerne, regnede det ikke længere, så vi drak en kop kaffe, inden vi tog afsked med en efterårsdag ved nordkysten.


Turen:
Dagens distance: 18,3 kilometer.
Deltagere: Torben, Jakob, Kim, Jens, Stig, Erik og jeg.
Vejret: 7 grader, dagen præget af regnbyger, blæst fra sydlige retninger 7 - 9 m/s. og temperaturen lå bå blot 7 grader. vendet var 9 - 10 grader.

Ingen kommentarer: