torsdag den 15. juli 2010

Kattinge Vig fra Herslev


Onsdag den 14. juli.
.
Sommeren er kommet til Danmark med særdeles fint vejr, godt nok lidt for varmt til mig, men der er ingen grund til at klage over, at nu er sommeren endelig kommet. Vi skulle egentlig have været en tur til Knudshoved, men vi syntes, vinden var lidt for kraftig til den tur, så vi satte ud fra Herslev strand og tog turen uden om Bognæs og ind i Kattinge Vig, og som vi har gjort før et kaffe- og kagestop i Ølvig på nordsiden af Bognæs. VI lagde ud fra Herslev i let medvind op til Færgebrorev, hvorefter den stod på modvind til Kattinge Vig. Vi roede i en stor bue forbi det beskyttede område ved Havørnereden, og da vi var ud for reden, gik havørnen på vingerne stærkt generet af en stor måge. Ørnen holdt sig svævende lige over trætoppene i længene tid, så vi kunne sidde og nyde synet af den i et godt stykke tid, og under tilbageturen kunne vi igen sidde og betragte den fantastiske fugl.
Vi lagde ind umiddelbart ved siden af den ene shelter og holdt en lang frokostpause, inden vi returnerede til Herslev.
Mens vi sad og nød maden og Ullas chokoladekage, kunne vi lige opleve Sagafjord på sin tur ind i Kattinge Vig.

Tilbageturen til  Færgebrorev var i god medvind, så vi kunne minisurfe på bølgerne. Vi aftalte at lægge ind i Ølvig for et kaffestop, og så var der jo lige resterne af Ullas chokoladekage.

Færgebro Rev strækker sig et godt stykke ud i fjorden, og mange sten ligger og lurer lige under vandoverfladen, så revet skal passeres med stor forsigtighed, selv om der var højvande i dag. Derefter var der modvind resten af turen, og den sidste strækning hen over Herslev Vig var hård, da vinden tog til. En meget fin tur i godt vejr.
Turen.
Deltagere: Ulla, Kim, Dan, Torben, Jakob og jeg.
Turens længde: 22,7 kilometer.
Vejret: Sol fra en næsten skyfri himmel, let vind fra sydøst 5 - 8 m/s.

Ingen kommentarer: