torsdag den 17. juni 2010

Herslev - Kattinge Vig.

Onsdag den 16. juni
.
Dagen bød på så lidt vind, at en fugtig finger i vejret ikke kunne fortælle, hvor vinden kom fra, og så skinnede solen fra en næsten skyfri himmel - sikke et vejr. Desværre var deltagerantallet indskrænket til Kim, Jens, Henrik og jeg. Henrik var med for første gang efter lang tids fravær, men det var dejligt at se ham på holdet igen . Vi lagde ud fra Herslev Strand og fulgte kysten rundt langs Bognæsskoven, som stod flot i dette vejr. Vores mål var at ro mod Kattinge Vig og retur til Herslev Strand.
Uglekrogen en sommerdag i juni.
Vi lagde ind ved Askehoved, som danner indgangen til Kattinge Vig for at spise frokost. Fjordbunden var blød og ildelugtende. Vi ville prøve at gå ind til et større hybenkrat, men området var meget sumpet, så det var ikke muligt, så vi blev ved den ildelugtende strand. Jeg sank i til knæet, og det hjalp kun lidt at gå ud i vandet og vaske det af, men trods disse trængsler, nød vi frokosten og udsigten i dette dejlige vejr. Et enkelt rådyr betragtede os fra skovkanten, og havørnene var tilsyneladende på strejf, så det blev en af de få ture uden at se havørn.
Jens havde hjemmebagt kage med, så vi besluttede at holde en kaffepause på turen tilbage til Herslev, og da Ølvig ved Vesterskov på Bognæs er er dejligt sted, synes vi, det skulle være stedet, kaffepausen skulle holdes. Udsigten mod Bognæsskoven er da også noget særligt. Vi har tidligere holdt pause her, og hver gang vi kommer i området, er en god oplevelse.
Ølvig er noget ganske særligt. 
Udsigten mod Selsø i solskin og ingen vind. Derefter var der blot fem kilometer tilbage til Herslev. Området er specielt med blandt andet Nørrerev og Færgebrorev, som kan være svære at passere. Vi kunne lige liste over revene og derefter en rolig tur tilbage til Herslev Strand.

Onsdag den 16. juni.
.
Turen:
Deltagere: Kim, Jens, Henrik og Ole.
Turens længde: 20,5 kilometer.
Vejret: Sol, Vind fra skiftende retninger ca. 3 m/s. og ca. 20 grader.
Vandet: ca. 16 grader.

Ingen kommentarer: