tirsdag den 18. maj 2010

Fantastiske Freya

Mandag den 17. maj.
.
Så blev det endelig Danskernes tur at høre og opleve Freyas og hendes tur rundt om Australien. Freya har været på tur i USA, Israel og Tyskland for at fortælle om turen og den fantastiske oplevelse. Arrangementet i Danamark var iværksat af Peter Unold i samarbejde med Dansk Kano og Kajakforbund sammen med Kajakbutikken. Arrangementet blev afholdt i Medborgerhuset på Islands Brygge. Salen var fyldt og det blev en fantastisk oplevelse at høre om planlægningen, de dyr, som Freya oplevede og de problemer der opstod under den næsten 15.000 km. lange tur over 10 måneder.
Freya stod selv og bød alle velkommen til arrangementet.
Freya havde taget sin anden kajak "Freya Sharkti" med, den første blev doneret i Australien. Der var stor trængsel omkring kajakken, så tilhørerne også kunne se pladsforhold og hvor slidt en kajak egentlig kan blive. Her bliver detaljer kigget efter af medlemmer fra Næstved Kajakklub.
Freya demonstrerede forholdene omkring kajakken og viste et rigtig flot billedemateriale.
Det synlige tegn på, at en haj angreb kajakken. Det skete faktisk kort tid efter, hun fik skiftet kajakken.
.
En stor oplevelse at se og opleve en kvinde, som virkelig har gjort noget stort. Det var ikke en ekspedition, men snarere "yes I kan do it - tur". Der kan ikke siges med ord, hvor stor en præstation jeg føler det har været. Bare det at ro gennem 5 tidszoner - det er godt nok langt.

 

Ingen kommentarer: