onsdag den 7. april 2010

Solskinstur fra Vellerup

Onsdag den 7. april.
Dagens distance 19,6 kilometer.
Vejret: Sol, vind fra sydøst til syd ca. 8 m/s. og en temperatur på 10 - 14 grader, vandet blot 6 - 7 grader.
Deltagere: Elgjægeren, Torben, Kim og jeg. Jakob har nødvilligt måtte melde fra på grund af rygproblemer.   
Det var årets første tur på Isefjorden, og vi havde alle glædet os til at komme på fjorden efter vinteren. Ikke fordi de foregående ture langs Nordkysten har været kedelige, men mest fordi der er en eller anden form for gensynsforventning. Selvfølgelig var vejret helt sommeragtigt med sol og temperaturer over 10 grader. Vi lagde ud fra Vellerup Vig og havde planlagt en tur sydover mod Munkholmbroen. Vi fulgte kysten tæt, og der var mange lystfiskere, som stod og håbede på noget stort, men det så ikke ud til, der var mange fisk i fjorden, som havde lyst til flue eller blink.
Kyststrækningen fra Vellerup til Munkholmbroen er altid flot og varieret, og fuglelivet er også anderledes og meget mangfoldigt langs Isefjordens kyster.
Elgjægeren roede i dag med sin nye pagaj. En flot sag i fyr og cedertræ. Vi lagde ind i bugten lige før Munkholmbroen for at nyde frokosten i læ for vinden. Vi fandt en dejlig plet med en flot udsigt mod Munkholm og Inderbredningen. Under frokosten blev vi underholdt af en tårnfalk, som var på jagt efter lidt frokost lige bag ved os, en fantastisk fugl, som vi kunne opleve i luften få meter bag os. Ude over vandet svævede en musvåge i middagssolen. 
Efter frokostpausen fortsatte vi turen mod Munkholmbroen, hvor vi fortsatte et stykke ned i Tempelkrogen, inden vi vendte for at returnere til udgangsstedet.
Munkholmbroen i medlys. Vinden var også taget til, så vi blev nærmest blæst op langs kysten. For ikke at krydse ved Bramsnæs Vig rundede vi Bramsnæs Sejlklub for at indtage eftermiddagskaffen ved klubhuset. Den faste vinterbader ved Bramsnæs mødte vi også på sin første badedag i fjorden. Efter kaffepausen gik turen op langs kysten, hvor vi roede et stykke ind i Vellerup Vig, inden vi krydsede over til udgangsstedet. Nu var vinden blevet ret kraftig, så omklædningen var en kold affære.

Dejligt at være på fjorden igen. Ingen kommentarer: