onsdag den 14. april 2010

Møllekrogen - Eskildsø i sommervejr

Onsdag den 14. april.
 
Det var målet, at dagens tur skulle udgå fra Møllekrogen ved Selsø og mod Eskildsø.
 
Deltagere: Elgjægeren, Torben, Kim, Ulrich, Preben, Christian og jeg. Christian deltog for første gang.
Dagens tur i tal.
Turens længde: 15 kilometer
Vejret: Sol fra en skyfri himmel næsten hele tiden. Vind fra øst ca. 5 m/s og ca. 8 m/s i vindstødene. Temperaturer mellem 10 og 15 grader. Vandet er nu oppe på mellem 10 og 11 grader (DMI).
 
Det var også årets første tur på Roskilde Fjord. Vi lagde ud fra rampen ved Møllekrogen. Med syv deltagere var der trængsel ved rampen, og så gik det af sted mod Selsø Hage. I dag var det lavvandet i fjorden, så stenen ved Sønderby var ovenvande. Vi havde modvind det meste af vejen mod Eskildsø, men solen skinnede fra en skyfri himmel, så det var helt sommeragtigt. Vi kunne også fornemme, at vandtemperaturen var steget nogle grader, så det var for varmt at have vanter på. Det var ekstremt varmt i tørdragten, og diskutionen gik da også på, hvad vi skal have på i næste uge.
 
Der var ikke megen strøm i renden mellem Eskildsø og Skovbroen, hvad er ret sjældent, men den lave vandstand betød også, at vi skulle passe på ikke at løbe på de mange sten, der er i området,men alle undgik at løbe på stenene. Vi have et lille problem med at holde sammen, men det var nu nok fordi, det var første  gang, at vi var syv på vandet. Da vi kom til Eskildsø skulle vi op til klosterruinen for at nyde naturen og madpakkerne. Torbens kone havde frembragt en dejlig chokoladekage til kaffen, så vi måtte holde en ekstra kaffepause på tilbageturen.
 
Det kunne lige så godt være noget senere på året, men vi er blot i midten af april. Vi nød pausen ved i læ af klosterruinen mens lærken kvidrede løs over engen. Det var meget klart, så der var en flot udsigt mod Roskilde og Frederikssund.

Da vi lagde ud fra Eskildsø, skulle Ulrich da også lige prøve at rulle, han havde det nok for varmt i tørdragten. Han påstod, at det ikke føltes koldt. Vi andre nøjedes med at tage vanterne af og kun holde hænderne i vandet - han havde delvis ret, vandet føles ikke ret koldt, og ifølge DMI er vandtemperaturen da også over ti grader i Roskilde Fjord. Vinden var taget af, så vi fik slet ikke glæde af rygvinden på tilbageturen, der skulle ros hele vejen til Skovbroen.
 

Vi havde aftalt et kaffepausestop på tilbageture, hvor vi lagde ind ved bugten neden for Selsø Slot, hvor den stod på Brittas kage til kaffen, Preben havde hjemmebragte småkager med og Christian bød på chokolade, så det blev nærmest en kaloriebombepause. Under kaffepausen oplevede vi havørnene svæve over bugten. Det var formentlig havørneparret fra Bognæs ved Roskilde der var på tur over fjorden. Et fantastisk flot syn med disse kæmpe store fugle i frit svæv over fjorden.
 En meget fin tur med gode naturoplevelser, masser af fugle og et forår der stå på spring.

Ingen kommentarer: