onsdag den 31. marts 2010

Tisvildeleje til Liseleje

Onsdag den 31. marts.

Dagens distance: 15 kilometer.
Dagens vejr: Overskyet med nogle regnbyger, senere opklaring med nogen sol. Vind fra sydlige retninger 3 - 5 m/s.

Vejrudsigten har drillet lidt de seneste dage, så vi valgte atter Nordkysten eller rettere sagt, en kajaktur fra Tisvildeleje til Liseleje og retur. Der var lovet noget mere regn og vind omkring fjordene, så årstiden taget i betragtning, måtte vi igen en tur til Nordkysten. Det var rent faktisk Jakobs ide med denne tur, men han måtte atter melde afbud på grund af dårlig ryg. På turen den sidste dag i marts deltog Ulla, Thomas, Kim, Torben og jeg. Vi lagde ud fra stranden i
Tisvildeleje og roede mod Liseleje.


Først på dagen var det noget diset, så sigtbarheden var ikke så god, og så der kom der også flere korte regnbyger på turen til Liseleje, men med den rette påklædning var det et mindre problem. Vi fulgtes ad, nød kysten og landskabet og hyggesnakkede under turen. Sigtbarheden var stadig begrænset, så først et par kilometer inden Liseleje kunne vi se husene og jollemolen.


I Liseleje fandt vi en fin sandstrand til landgang og frokosten blev indtaget i læ oppe i klitterne. Heller ikke under frokosten kunne det holde tørvejr, så vi kom hurtigt i kajakkerne igen. Da vi forlod Liseleje, kunne vi fornemme en vis opklaring endda med lidt blå himmel.


Kysten mellem Tisvilde og Liseleje er, selv efter en lang vinter, ganske flot med store strandkitter, så vi kunne nyde dette spændende område, hvor vi ikke kommer så tit. Bag klitterne gemmer sig Melbylejrens militære øvelsesområde. En enkelt nysgerrig sæl kom også til syne på turen tilbage til udgangsstedet.


Mod Tisvildeleje kom der atter en del skov bag klitterne og samtidig også beboelse. Kysten er nu kønnere uden alle disse sommerhuse, og samtidig kom solen frem.
Tilbage ved udgangsstedet efter en fin tur langs Nordkysten.
Kim syntes ikke at 15 kilometer var nok for i dag, så han tog en solotur videre mod Rågeleje. Vi ventede en lille time uden at kunne se ham, så det blev til en god ekstratur for ham. Ventetiden brugte vi til en lille snak om turen og en kop kaffe, inden vi skiltes ad.


Ingen kommentarer: