onsdag den 24. marts 2010

Fra øst til vest for Gilleleje


Onsdag den 24. marts.
.
Dagens distance: 16 km.
Vejret: Vind fra sydvest skiftende til sydøst, 4 - 6 m/s. En del sol
Temperaturer: Luften ca. 10 grader og vandet ca. 4 grader.
.
Vejrudsigten lovede vind fra syd, så det blev besluttet at ro fra Smidstrup Strand til Nakkehoved gamle fyd lidt øst for Gilleleje. Med på turen var Torben, Kim, Elgjægeren og jeg. For de to første var det den første tur i år og hvilken debuttur. Solen trængte igennem skyerne under det meste af turen.

Vi lagde ud fra stranden i Smidstrup, hvor der stadig var dønninger fra de sidste dages vestenvind, så det blev en våd entring i de små brændingsbølger, der skyllede ind i kajakkerne hele tiden. Jeg fik ikke al vandet ud, så der var vådt i kajakken, og de 3 - 4 grader vandet  havde, gav en kraftig og ubehagelig nedkøling af benene. Vi havde aftalt med Erik, at vi skulle mødes ved Gilleleje Kajakklub klokken tolv, men Antonsens fiskefrikadeller trak gevaldigt i os, så vi blev nødt til at aflægge Antonsen et besøg for at konstatere, om hans deller var noget.
Det var Kims ide, med ham Antonsen, så det blev ikke så meget madpakketur, nærmest en delletur, altså fiskefrikadelletur. De fleste kunne nøjes med  to eller tre deller, men en enkelt skulle absolut have tre fra Antonsen og så lige smage, om den anden fiskeforretnings deller var lige så gode eller måske bedre. Efter at have spist og sundet os lidt roede vi over til kajakklubben, og snart dukkede Erik op. Efter kaffepausen, skulle vi da lige se klubbens faciliteter.
Klubben var både kajakklub, roklub og tilholdssted for vinterbaderne, og mens vi holdt kaffepause, var der da også en enkelt skjoldmø, som lige skulle have sig en dukkert. Det blev en meget kort badetur, men frisk.
Kajakklubbens kajakhus var spændende at se, men der var trængsel på hylderne, bemærk lige indriggerne nederst, og så var der en port mere alene for roklubbens både.
Vendpunktet var Nakkehoved gamle fyr, som ligger godt gemt oppe bag træerne.
Udsigten frem mod Hellebæk og Helsingør. I dag var der faktisk ret god sigtbarhed, og Kullen med Mølle Havn kunne da også ses ret tydelig.
 
Mod Gilleleje var der efterhånden kommet en god medvind, så det gik ret nemt  frem mod Gilleleje Havn. Dagen startede med vind fra sydvest, som efter middag gik over i sydøst og tog til, men det kunne ikke mærkes, når vi var i læ af skrænterne. Det var også formålet med at ro i dette område.
Det nye Nakkehoved Fyr ses tydeligt fra alle vinkler. Med den kystsikring, der er her ved fyrbakken, ser det ud til, at der skal spares sammen til et nyt fyr, inden Kattegat snupper de næste meter. 
Elgjægeren i sin nye Baffin.

Ingen kommentarer: