onsdag den 17. marts 2010

Årets første tur

Onsdag den 17. marts 2010.

Efter tre måneders pause på grund af en ekstrem lang og kold isvinter, kom vi endelig på vandet igen. Dagens tur udgik fra Nivå, da Isefjorden og Roskilde Fjord stadig har masser af is. Da vinden blæste fra vest, foreslog Jakob, at Øresund ville være en god ide. Elgjægeren, Jakob og jeg deltog på årets første tur.


Turens længde: 20 km.
Vejret: Let vind fra vest ca. 6 m/s. ca. 10 graders varme og en vandtemperatur på blot 2 grader. Solen skinnede flere gange på turen til Vedbæk, ellers gråvejr under resten af turen.

Vi var klar i kajakkerne klokken 10.00 ved Nivå Havn. Målet var at ro til Rungsted og så se, hvordan kroppen havde det efter den lange ropause. Vi lagde ind ved Rungsted Kajakklub for at holde en kaffepause, derefter fortsatte vi ca fire kilometer mod Vedbæk.

.
Det var meget interessant at kigge på de mange mere eller mindre kønne kæmpevillaer langs Øresundskysten. Beliggenheden kan man ikke tage fra disse boliger, men meget få er en fryd for øjet. Vi vendte lige før Vedbæk Havn, da GPS'en viste 10 km. for at returnere til Rungsted, og der nyde frokosten. Det ville nok ikke være populært at benytte haverne langs Øresund til frokostpause.
  
.
Ved Rungsted Roklub lånte vi roklubbens borde, hvor vi kunne sidde og nyde udsigten til Hven, mens vi spiste frokost

.
Kajakklubben i baggrunden er ved at bygge nyt klubhus med hal til kajakker i samme stil som roklubbens klubhus. Et meget flot byggeri med et imponerende stort bådhus.
  
.
Så er vi klar til de sidste kilometer tilbage mod Nivå. Kysten var fuld af tang, som ikke gjorde det let at komme i kajakkerne igen. I midten Elgjægerens nye Baffin, hans kommentar til den nye kajak er  "meget bedre end forventet".
  
 
.
Restaurant Mikkelborg ligge helt ude ved vandet, hvor den kostbare mad kan nydes med udsigt til Hven.
Strækningen mellem Rungsted og Nivå bød på langt flottere natur og rigtig mange fugle, end strækningen mellem Rungsted og Vedbæk.


.
Så er Nivå atter synlig. Turen havde efterhånden sat sine spor, det var hårdt at komme på kajaktur igen, kroppen gjorde virkelig ondt - det var også en lang første tur i 2010, men en meget fin tur i et område, vi ikke kommer så ofte.Ingen kommentarer: