onsdag den 9. december 2009

Decembertur fra Herslev

Onsdag den 9. december.
.
Elgjægeren, Jakob, Preben G., Preben S., Erik og jeg lagde ud fra Herslev Strand for at ro en tur nord om Bognæs i Roskilde Fjord. Torben var forhindret på grund af ekstremt vigtigt arbejde. Det er nu ret godt, at hele 6 personer var med på onsdagsturen her i starten af december. Vejret var nu også ret godt, næsten ingen vind, blot 2 - 3 m/s fra sydøst, ingen sol, men hvad gør det? Blot 14 dage før jul, det kunne jo lige så godt være snevejr. Og Herslev Strand er altid grundlaget for en god kajaktur på Roskilde Fjord.

Sidste gang vi var ved Herslev, måtte vi aflyse turen på grund af storm, men i dag var fjorden næsten spejlblank. Sigtbarheden var nu ikke den bedste, men alligevel ganske fint rovejr.

Preben G. skulle lige vise et perfekt rul. Preben påstod, at det ikke var koldt. Vi andre holdt bare fingrene langt væk fra vandet.

Flot teknik.

Klar til at fortsætte.

Elgjægeren fandt en lille,meget forkommen hvinand ude på fjorden, den var gennemblødt og meget afkræftet. Af humanitære grunde blev den straks aflivet.

Vi holdt pause ved udkanten af "havørneområdet", det var perfekt vejr til at se havørn, så vi var spændte på, om vi fik havørnen at se i dag. Efter frokostpausen oplevede vi havørnene, dels flyvende og dels oppe i træet, et godt stykke fra reden ved Bognæsskoven. Det er nu svært at se, om det er havørne, men vi var ikke i tvivl, da de lettede fra træet.

Så flot var vejret i dag, Bognæsskoven og Elgjægeren kunne spejle sig sammen i vandet.

Dagens distance 17 kilometer.
.
Vejret: overskyet, vind fra sydøst 2 - 3 m/s. og blot 5 grader på begge sider af vandoverfladen.
.
.

Ingen kommentarer: