torsdag den 26. november 2009

Fra Skuldelev til Skovbroen

Onsdag den 25. november

Det er som om, det skal blæse hver onsdag, mens det er fint vejr de andre dage. I dag trodsede Jakob, Kim, Torben, Elgjægeren og jeg blæsten for at ro en tur på Roskilde Fjord. Vi lagde ud fra Skuldelev Strand og roede til Skovbroen for at spise frokost på stranden. Det lyder godt nok helt skørt i november måned, men det var ønsket for dagen. Jeg betragter stedet eller stranden ved Skovbroen som stedet, hvor vi ham, som stod og frøs. Det er efterhånden et års tid siden, vi mødte en ensom kajakroer her på stranden, han var meget kold og stod og frøs, med en kop varm kaffe i hænderne for at få lidt varme, inden han skulde tilbage til Skuldelev.

Da vi var kommet fra land, kunne vi skimte solskin over Jyllinge. Vandet så fint ud, det var heller ikke bølgerne, som gav problemer, men en strid modvind på ca. 12 m/s. gjorde de 6,5 kilometer til Skovbroen noget anstrengende, specielt krydset over bugten ved Østby krævede kraftige rotag for at kunne ro op i vinden. Vi holdt trods alt en gennemsnithastighed ifølge GPSen på 4,2 km/t. hvilket er meget fint i det blæsevejr.

Solen skinnede flot gennem skyerne, indtil vi skulle spise frokost, så kom regnen. Vi gik en tur rundt på Selsø Hage for at få rørt benene lidt, inden vi skulle nyde turen tilbage til Skuldelev i rygvind.

Skallehavnen ved Østby er ikke blevet kønnere med tiden. Vel nok Danmarks grimmeste sted i en ellers meget smuk natur. Jeg håber, ejerne sover godt om natten, selvom de efterlader sig sådan noget, der ligner resterne efter en atomkrig.

Havnemolen er så faldefærdig, at den synker i fjorden på grund af gennemtærede spunsvægge, og det flyder med efterladt rustent skrammel og affald i et utroligt omfang.

Tilbage ved Skuldelev Strand, hvor regnen efterhånden var blevet ret så kraftig.
Turen tilbage var det rene svir. Rygvinden alene gav os en fart på omkring 5 km/t., så med lidt brug af pagajen, holdt vi en anseelig fart tilbage. Det havde vi nu også fortjent efter den hårde udtur. En meget fin vintertur i et for årstiden dejligt vejr-

Dagens distance: 14,5 kilometer.
.
Dagens vejr: "Vintervejr" uden sne, ca. 12 grader. Kraftig vind fra syd og sydvest 8 - 12 m/s., regn fra middag og resten af dagen.
.
.

Ingen kommentarer: