onsdag den 28. oktober 2009

Kulhuse til Dyrnæs Mole

Onsdag den 28. oktober.
.
Formiddagsdisen lå tyk over Roskilde Fjord, og der var ingen vind til at puste den væk. Ingerlise, Bjarne, Torben, Jakob, Elgjægeren, Kim, Arne, Henrik og jeg lagde ud fra stranden ved Kulhuse. Planen var at ro langs Jægersprisskoven ned til Dyrnæs Mole og holde frokostpause i området, inden vi returnerede til Kulhuse.

Disen lå tyk over Roskilde Fjord, man kunne næsten ikke se over til Sølager. Selv om vi var ni personer på tur, var vi klar i kajakkerne klokken 10.00. Der manglede 50 cm. vand i fjorden, så havbunden lå lige under vandoverfladen, og det var ikke muligt at ro kystnært.

Vi havde valgt denne strækning, fordi skoven ved Jægerspris er meget varieret og smuk. Det er nok den sidste uge i år, træerne har efterårsfarver, men da vi, på grund af vandmangel i fjorden, måtte ro langt væk fra kysten, kunne vi knapt nok skimte skoven. Fiske- og havørn var heller ikke ude, de kunne jo heller ikke se vandet fra deres jagthøjden.

Ved Dyrnæs Mole kunne vi sidde og betragte de største af stenene langs kysten. Sidste gang vi roede denne strækning, var det højvande, og vi har roet lige hen over alle stenene. På turen fulgte vi en længde fiskegarn, som vi tydeligt kunne se helt til bunden, og vi kunne også konstatere, at der ikke var nogen fisk i fjorden. Vi holdt pause som planlagt, men vi måtte dog ud af kajakkerne et stykke før molen for at komme til land. Henrik havde frisk frugt med, det var dejligt efter madpakken og inden kaffen med hjemmebag. Det var dagen før Torbens fødselsdag, så Torbens kone Britta, havde bagt en rigtig god fødselsdagschokoladekage. På tilbageturen gik jeg på grund flere gange, også næsten 1000 meter fra land.
Det blev en meget smuk efterårstur, selv om vi var langt fra kysten. Det er en typrisk højvandetur og ikke en strækning, man skal ro, når det er lavvande.
Dagens distance: 21,6 kilometer.
. .
Vejret: ingen sol, ingen vind, næsten ingen sigtbarhed og bare 9 grader koldt vand.

Ingen kommentarer: