onsdag den 9. september 2009

Rundt om Bognæs.

Onsdag den 9. september, 2009.

Onsdagsturene går som oftest enten til Roskilde Fjord eller Isefjord. Denne onsdag var det tanken at tage en tur fra Roskilde og ind i Kattinge Vig. Vejret var aldeles dejligt med solskin og ingen vind, så vi blev hurtigt enige om, at vi ville ro ind i Kattinge Vig og rundt om Ringøen, hvorefter vi ville ro nord om Bognæs og slutte af med en landgang på Elleore. I dag var vi Henrik, Jakob, Kim, Palle og jeg. Palle var med for første gang.

Vi lagde ud fra Roskilde Havn i næsten blikstille vejr, så der var hverken modvind eller medvind, det var bare en rigtig skøn efterårsdag.

Et par vikingeskibe fra Vikingeskibsmuseet var også på tur. De sejlede for sejl med meget lidt held, så de måtte finde årene frem. Besætningen, som bestod af skoleelever, synes sikker ikke, det var så sjovt at være galajslaver, men hvis de ville frem, var der ikke andre muligheder.

Vi lagde ind ved shelterne ved Boserupskoven, og da vi atter var ude i vigen, så vi et mærkeligt syn længere inde i vigen. Vi kunne ikke blive enige om, hvad det var, derfor måtte vi helt hen til dette mærkelige syn. Lå den et andet sted, var vi nok ikke så meget i tvivl, men inde i Kattinge Vig, hvor der ikke var brug for et udspringstårn, hvad lavede den her? Da vi forlod opbygningen, var vi stadig i tvivl om, hvad det skulle bruges til her og på denne årstid.

På vej ud af Kattinge Vig var der nogen, som ville prøve at ro inden om en af øerne i vigen, men man kan altså ikke ro kajak, hvor der ingen vand er, men de havde nok også behov for at komme ud af kajakken og strække benene. Der er bare den hage ved det, at bunden er ret mudret i området.

På nordsiden af Bognæs bor et havørnepar. Området er afspærret, så vi roede en stor bue uden om. Vi så den ene af havørnene kredse rundt oppe over det lave vand på nordsiden af Bognæs. Den var bare så langt væk, at det var umuligt at fange den med kameraet. Et stykke efter det afspærrede område lagde vi ind for frokostpause. Mens vi sad og spiste frokost, vendte vinden og nu var det svag vind fra nordvest, og så stod den på medvind over til Elleore.

Elleore er et lille selvbestaltet kongedømme, placeret lige uden for Veddelev. På øen står en mindesten for ingenting.
.
Mindesten for Ingenting.

Elleore er en skøn lille ø, som for det meste af året kun bebos af en masse fugle. Vi gik en tur rundt på øen og måtte konstatere, at dette lille kongedømme har nogle meget store miljøproblemer. Det kunne være interessant, hvis kongen af Elleore fik opsat et par sheltere på øen.

Elleore er så lille et "kongedømme", at det end ikke er med på Google Map, men på Google Earth kan man godt få øje på øen. Efter besøget på Elleore roede vi ind i Vedelev havn, og derefter fulgte vi kysten forbi Vigen og "guldkysten", inden vi var tilbage ved udgangsstedet Roskilde Havn. Jeg ville lige en tur ind i Museeumshavnen og kigge til Havhingsten.

Dagen distance: 19,6 kilometer.
Vejret: Sol og senere overskyet. Ingen til svag vind fra nordvest. Temperaturen lå lige omkring 20 grader.
.

Ingen kommentarer: