fredag den 21. august 2009

Tur til Kikhavn

Onsdag den 19. august.

Arne og jeg lagde ud fra Kulhuse, hvorefter vi roede til mødestedet ved Sølager færgemole, som vi skulle forlade klokken 10.00 for at ro til Kikhavn. På turen i dag deltog Ulla, Ulrik, Henrik, Jakob, Kim, Torben, Arne og jeg. Ulla ville støde til klokken ca. 14.00, og Ulrik var med for første gang. I dag var vejret lige netop til denne tur, meget svag vind fra sydlige retninger og sol.


Vel fremme ved mødestedet, hvor vi kunne sidde i kajakkerne og nyde de andres klargøring.

Samme motiv på samme tidspunkt fra den anden side.

Da vi var klar, måtte vi lige vente på den lille færge Columbus, der skulle ind i den smalle rende ved Sølager.

Fremme ved Kikhavn, som på ingen måde er en havn, men blot en strand, hvor de få både må trækkes op på stranden. Kikhavn ligger på nordsiden af Sjælland, hvor det vil være meget svært at etablere en havn.

Efter frokost gik vi en tur op i sommerhusområdet, hvor vi først stødte på Cafeen, som ejes af Thomas Ebert Poulsen - ham superdanseren. Cafeen var desværre lukket, så det blev ikke til cafebesøg denne gang.

Cafee gårdhave ser ellers meget indbydende og hyggelig ud. Her er nok mange mennesker i weekenden.

Vi fandt en gåtur rundt i området ledet af Jakob, som næsten er hjemmevant i området.

Kysten frem mod Hundested, hvor det er tydeligt at se kystsikringens gavnlige virkning.

Af sted igen mod Hundested. På et stykke af kyststrækningen var der ingen kystsikring og her var havets nedbrydning af skrænterne tydelig.

Som kajakroer kan man ikke bare ro forbi grønlandsfareren Knud Rasmussens Hus, så vi skulle også lige et smut op forbi museet og nyde stedet og udsigten. I dag kunne vi skimte Hesselø ca. 24 kilometer ude i Kattegat.

I garagen lå en gammel Inuit-kajak, som efter rigtig mange år her på stedet, så noget medtaget ud.

Udsigten ned over stranden og kajakkerne.

Her ses kystsikringens gavnlige indvirknig ganske tydeligt.

Da vi kom til Hundested var det stort set vindstille, så vi bare skulle ligge og nyde stilheden og det helt fantastiske sensommervejr mellem Hundested Havn og Lynæs. Da dette billede blev taget, var der ikke en, der brugte pagajen. Alle sad og nød situationen.

Henrik kendte et fint sted, hvor vi kunne indtage eftermiddagskaffen. Jakob havde kun et stykke kage tilbage, så Ulla roede tilbage til Sølager for at hente mere chokoladekage, den var ellers beregnet til efter tekniktræningen. Efter kaffepausen stod den på en times tekniktræning, inden vi brød op for i dag. Jeg brugte også turen til at afprøve min nye Werner Camano pagaj, og den bestod afprøvningen meget fint. Min gamle (2 år gammel) Prijon Pacific i kevlar og kulfiber er knækket i bladet. Jeg opdagede skaden ved, at der var vand i den hule del af kajakbladet. Der var også en lille ca. 1 cm. revne midt på bladet. Jeg havde tappet vandet ud og repareret revnen med epoxy og to lag lak. Efter turen rundt om Nekselø var der atter vand i bladet. En undersøgelse af skaden viste, at bladet var knækket og ved skodning trak der atter vand i bladet. Forhandleren mente, det var forkert brug ????. Prijon har med 2009 versionen af pagajen fyldt bladet med skum, så de HAR været klar over, at der kunne være en fejl.

Dagens Distance: 20 km.
.
Vejret: Meget svag vind fra skiftende retninger 2 - 3 m/s. og meget få skyer til at tage af for solen. .

Foto: Jakob og Ole.

Ingen kommentarer: