onsdag den 17. juni 2009

Rundt om Østerløb

Onsdag den 17. juni.

Der var flere forslag til, hvor dagens tur skulle gå hen. Valget blev Østerløb med udgang fra færgemolen til Ørøfærgen. Når vejret er rigtig fint sommervejr og svag vind fra vest, så er det en rigtig flot tur at ro rundt om Østerløb og spise frokost på nordspidsen af Orø. I dag deltog Kim, Torben Elgjægeren, Jakob og jeg.

Valmuemarkerne er lige ved at være i blomst, og Hornsherredkysten byder på flere valmuemarker. Jeg håber, det er med fuldt overlæg, at der skal gro valmuer her, og det er et flot syn. Feriekolonien ved Rendebæk så ud til at være lige ved at skulle igang, så der er ingen tvivl om, at sommeren er lige om hjørnet.

Vi roede op til Revet ved Kyndbyværket, fulgte revet næsten hele vejen ud i Isefjorden, inden vi krydsede over til Orø. Vi måtte trække kajakkerne et godt stykke ind over det flade vand. Her er mange sten, så det er om at passe på ikke at sætte sig på stenene. Vi fandt en af de græspletter omgiver af vilde roser, den lå næsten total uberørt og uspoleret, og her kommer næsten aldrig mennesker - kun dyr. Godt gemt i det høje græs holdt vi frokosthvil.

Da vi havde spist frokost og hygget med kaffe og Patricias kage, fik vi besøg af denne sky flok kvæg, som lige skulle hen og se, hvem der kan finde på at opholde sig her.

Hele nordsiden af Orø er meget lavvandet, og stenene er mange og store. Når man ror Orø rundt, er det om at holde god afstand til kysten. Afstanden mellem grundstødning og sejlrende er kun få meter, nogen steder blot 10 meter.

Efter frokost gik vi en lille tur rundt i området. Ud over den stenede kyst har nordkysten også disse små skrænter, hvor der fra toppen er et fantastisk flot syn ud over Isefjorden.

Efter en meget lang frokostpause og tur langs kysten roede vi igen ned i Østerløb. Tilbageturen gik langs Orøs kyst med flere grundstødninger på muslingebanker, dog uden skader på kajakkerne.

Dagens distance: Blot 14,2 kilometer.
Vejret: Vi nærmer os midsommer, så fuld sol, meget varmt, ingen regn og vandet var 16 grader.


Ingen kommentarer: