onsdag den 18. marts 2009

Solskin og vind på Roskilde Fjord

Onsdag den 18. marts.

Blå himmel, sol hele dagen, men vind fra 8 m/s - 6 m/s, så i læ af kysten kunne det kun blive en rigtig flot tur ned langs kysten til Lyndby. I dag deltog Elgjægeren, Torben, Jakob, Arne, Henrik, Preben og jeg. Vi lagde ud fra Møllekrogen klokken 10.00. Vinden var fra nordvest, så det, der gjorde denne tur til noget særligt, var medvind på udturen og strid modvind tilbage til Møllekrogen. Vi havde egentlig planlagt, at turen skulle gå til Selsø Hage og Skovbroen, men vinden havde en mere vestlig karakter. Det kunne betyde en meget hård tilbagetur, så vi besluttede at følge kysten mod Lyndby, så kunne vi kunne ro i læ af kysten.

En kold medvind fra nordvest kunne gøre turen ned mod Lyndby til en rigtig slappertur. Blot 100 meter fra kysten kunne vi drive med ca. 4 km./t. og inde under land var der helt stille, så vi trak ind under land og fulgte kysten forbi Gershøj og videre ned langs Hornsherredskysten til den nordlige ende af Lyndby.

Vi mente ikke det var umagen værd at ro til Lyndby Havn for at spise frokost, så vi vendte derfor ved lejrpladsen med vikingeskibet og roede tilbage til Roar-pladsen for at spise madpakkerne dér. Pladsen ligger flot ud til fjorden, der er shelter, borde med bænke og beboerne i området er meget venlige over for kajakroere.

Seks mænd i gult og en enkelt våddragt på tur med madpakkerne. Da både Jakob og jeg havde kage med, så blev der råhugget med kaffe og kager efter den sunde del af frokosten. Ved bordet kunne vi mærke, at vinden tog af og solen bagte dejligt. Det blev næsten for varmt at sidde i solen.

Da vi kom tilbage i kajakkerne var frygten for en tilbagetur i strid modvind forsvundet sammen med vinden. Vinden var taget meget af, så tilbageturen blev en skøn tur, nu solen kom bagfra. Tænk på, hvis turen havde været med strid modvind på udturen og ingen medvind tilbage - det havde godt nok været surt.

Solen bagte og under tilbageturen blev det næsten for varmt inde i tørdragten. Vi kunne også registrere, at fuglelivet ved fjorden også har opdaget det er forår, det var bare ærgerligt, at havørnen ikke lige kom forbi, men musvåger og de sædvanlige vandfugle var meget aktive.

De sidste par hundrede meter frem mod Møllekrogen kunne vi mærke den kolde nordenvind, inden vi igen kunne sætte fødderne på land ved Møllekrogen. Vi fandt et bedre sted at sætte ud fra, blot 100 meter fra jollebroen lige neden for den gule gård, her er der også gode parkeringsforhold. Rampen ved jollebroen er altid meget glat, så fremover sætter vi ud fra kysten, når vi lægger ud fra Møllekrogen.

En meget flot tur langs kysten.
Dagens distance blev på 15,4 km.
Vejret: Fuld sol med kraftig vind fra nordvest startende med ca. 8 m/s. og efter middag blot 6 m/s.
Temperatur: Blot 8,5 grader.
Vandtemperatur: 4 grader ( men det går den rigtige vej).
På næste tur med solskin skal der bruges solcreme.

Ingen kommentarer: