torsdag den 5. februar 2009

04.02 Vellerup Vig

Onsdag den 4. februar.

I dag skulle vi ro fra Rendebæk til Vellerup Vig. Turen var planlagt til at ro ud i modvind og så få lidt medvind på hjemturen. Det havde været frostgrader og kraftig vind fra syd de seneste dage, så vandet var igen ved at fryse til. I dag synes Torben, Elgjægeren, Jakob, Henrik, Arne, Preben og jeg, at vejret lige var til en god tur på fjorden. Preben var med for første gang og velkommen i gruppen til Preben, det tegner godt. Rendebæk er det gamle færgested til Orø fra dengang, Nordby på Orø også havde en lille færge. Færgekroen er ombygget til privat beboelse, så der er ikke mange parkeringspladser ved stranden. Vi var alle i kajakkerne klokken 10 og klar til afgang ti minutter senere.

Vand skal der til - ellers kan vi ikke ro kajak. Efter flere dage med vind fra syd var der meget lavvandet i Isefjorden, så vi måtte trække kajakkerne næsten til Orø, før der var vand nok.

Det er heller ikke hver dag, vi kan se resterne af den gamle færgemole, den plejer at ligge lige under vandoverfladen sammen med alle de andre sten.

Færgen havde travlt her til formiddag, så vi måtte vente til den lå i havn, så vi kunne passere kablerne. Vinde var lige imod, så det føltes koldt i ansigtet.

Vi fulgte kysten så tæt, det var muligt, der er meget lavvandet langs kysten til Vellerup, så det var om at passe på sten. Der var ikke så mange svaner, som der plejer at være langs kysten, men der var enorme flokke af blishøns.

Så nåede vi bunden af Vellerup Vig, en ganske dejlig tur, og Vellerup Vig er samtidig et af de flotteste steder ved Isefjorden. Syv kajakker på stribe. Jeg synes, det er flot, at syv mand vil med på tur en onsdag midt om vinteren.

Der var en lille bænk, som kunne benyttes til frokostpause, inden turen gik tilbage til Rendebæk. Alle havde suppe med, og det gjorde godt med noget varmt efter turen i modvind. Hvis det kneb lidt med energien, havde jeg tilbud på hjemmelavede energibarre, og de gled lige så godt ned som Patricias drømmekage. Tilbageturen forløb uproblematisk efter optankningen. Vi fik indtastet de to store sten, som plejer at angribe kajakkerne ud for Vellerup, nu det var så lavvandet, og vi kunne se dem.

Turens længde blev: 15,4 kilometer.
Vejret: Diset, ingen sol. Vind fra sydøst ca. 4 m/s. og enkelte snebyger. Med lidt held sneg temperaturen sig over 0 grader, og vandet var på blot en plusgrad.
Foto: Jakob, Arne, Elgjægeren og jeg.
Ingen kommentarer: