torsdag den 15. januar 2009

Årets første tur.

I går aftes var vi til foredrag med "Kajakkaj", som berettede om "Mit eventyrlige Grønland" og turen i Diskobugten. En rigtig god aften arrangeret af Kajakland i Næstved. Kaj var også denne gang en god og levende fortæller. Han kom også naturligt ind på roning i isfyldt farvand samt pakning af kajak. En god optakt til årets rosæssson.

Så kom jeg endelig på vandet. Da der ikke var skarpskydning i Jægerspris Skydeterræn, benyttede vi chancen for en tur fra Jungedal til Jægerspris. En meget smuk tur. I dag var vi Jakob, Elgjægeren, Henrik, Arne og jeg. Arne er ny i gruppen og vi glæder os meget til at ro sammen med ham. Vi mødtes klokken 10.00 ved Jungedal Strand (nord for Kyndbyværket), et rigtig godt sted at sætte ud. Vejret var bare en af de morgener, hvor det var vindstille, men tåget - meget tåget. Tågen skulle dog forsvinde ved middagstid, så vi besluttede at forlade kysten og ro kystnært mod Jægerspris.


Jungedal ligger lige nord for Kyndbyværket. Der er normalt en udemærket sandstrand samt borde og bænke, men området bruges også flittigt af de lokale til hundeluftning. I dag var der dog blæst en hel del tang op på den fine badestrand, så det var lidt smattet at få kajakkerne til vandet.

Udsigten var meget gul her til formiddag. De gule mænd klar til afgang fra Jungedal. God reklame for Kokatat.

Tågen var tæt, og i meterologsprog hedder det højtrykssuppe, men det var ikke en våd tåge, så det føltes ganske rart i kajakken. Vi kunne stort set hele tiden se land, så vi mente, det var fuldt forsvarligt at ro turen. En enkelt gang var der dog nogle, der ikke lige kunne kende forskel på nord og syd.

Selv om det var tåget, var det en usædvanlig smuk tur. Vi holdt os tæt sammen, mens det var tåget. Det var også nødvendigt, da der inde under land var rigig mange sten - store sten, som lå på lur lige under vandoverfladen klar til angreb på kajakker. Det blev Elgjægeren ,der som den eneste blev angrebet, men angrebet var ikke værre, end vi kunne skubbe ham af igen.

Efter lidt tid var det stadig tåget, men nu kunne vi se blå himmel, og vi kunne også se at tågen var på vej væk. Da vi kom et godt stykke op i skydeområdet, kunne vi høre skydning med tungt udstyr på land, ikke den allermest trygge situation, så vi besluttede at søge til land for at få ordnet madpakkerne. I dag måtte vi deles om de medbragte, da en havde glemt maden, og en anden det varme vand til suppe og kaffe. Da vi traditionelt har rigelig mad med, var det ikke noget problem.

Et besynderligt vejrsystem mødte os på hjemturen. På et tidspunkt blev det faktisk så godt vejr, at solbriller burde komme frem. Det føltes faktisk som en kold sommerdag, men så kunne man jo bare sætte hånden i vandet, og så var man straks klar over, at vi befandt os i januar måned.

Et helt fantastisk vejr i januar.

Jeg er ikke rigtig klar over, om det er militære aktiviteter andre steder i verdenæ der gør, at forsvaret ikke har tid til at rydde op efter sig. Sidste sommer roede vi også i området og kiggede meget på de militære efterladenskaber. Jeg må nævne, at der er bestemt ikke blevet færre afskudte granater på bunden. De ligger tæt langs stranden gennem hele det militære område, det er tydeligt, at mange af dem har ligget der længe. Det er godt nok øvelsesgranater, som er ufarlige.

Vi mødte et sælpar, som fulgte os et stykke tid, så det blev også årets første sæler. Inden vi lagde til land, roede vi lige forbi Kyndbyværket. Det var meningen, at vi ville ro over til Kyndbyrevet, men vi ville også gerne være tilbage, mens det var lyst, så vi afbrød turen.

Igen en fantastisk flot tur.
Temperatur: blot 3 - 4 grader.
Vindstille.
Tæt tåge med opklaring.
Vandtemperatur: 3 grader.

Billeder: Jakob, Arne, Elgjægeren og Ole.


Ingen kommentarer: