onsdag den 19. november 2008

Tur fra Møllekrogen.

Så kom jeg atter på vandet efter nogle dage med en kraftig forkølelse. Rovennerne havde lagt turen fra Møllekrogen ved Selsø og sydover forbi Gershøj og ned til Roarpladsen, hvor frokosten skulle indtages. Da vejrudsigten lovede op til 13 m/s. med vind fra vest og regnbyger hele dagen, så skulle turen gå kystnært. Ikke den bedste vejrudsigt, men som det er sagt mange gange - al vejr er rovejr, når bare påklædningen passer. I dag var vi Henrik, Jakob, Torben og jeg. Det er udemærket, når man tænker på årstiden. Vi mødtes i god tid og var på vandet lidt over klokken ti.
Da vi ankom til Møllekrogen var det stort set vindstille, solen var ved at blive dækket helt af skyer, en skøn formiddag til en rotur. Vi kom hurtigt i kajakkerne og afsted mod Roarpladsen. Det er første gang vi sætter i fra Møllekrogen, som faktisk er et meget ideelt sted at starte en rotur fra, der er let adgang til vandet, rampe, og så er der også gode parkeringsforhold med simpel toilet. Det er et godt sted at starte en tur fra, både sydover mod Borrevejle og øst over mod Selsø Hage og Eskildsø, så det gør vi nok igen en anden gang.
Vejret holdt stort set tørt hele dagen, men det begyndte at blæse lidt op som forudsagt.
Efter en time og fyrre minutters roning i roligt tempo var vi fremme ved Roarpladsen, der ligger lige ud til fjorden mellem Gershøj og Lyndby, og som planlagt holdt vi pause ved Roarpladsens shelter, hvis det skulle begynde at regne. Det holdt tørt - så vi nød de gode forhold ved pladsen inden turen gik tilbage mod Møllekrogen. Jakob havde atter kage med til kaffen - men den var ikke helt så god som den kage hans kone laver.
Roarpladsen er et rigtig godt sted til pause og overnatning, idet pladsen har en meget fin shelter, der er gode adgangsforhold fra stranden, og den ligger i læ for vestenvinden.
Efter pausen kunne vi rigtig mærke, at vinden tog til, men der var rygvind hele vejen tilbage, så vi kunne drive af sted med bare 3,5 km/t.
Møllekrogen er et meget smukt sted i Roskilde fjord - også en tung novemberdag.
Så var vi ved udgangsstedet efter 13 km roning. En skøn dag på vandet - selv om den stod på lidt støvregn - men det var ikke noget i forhold til det vejr, der var lovet i vejrudsigten

Vejret: 4 - 13 m/s. 8 - 10 grader, overskyet med vind fra syd til vest. Ingen regnbyger, kun lidt støvregn.
Vandet: blot 8 grader
Distancen: 13,2 km.

Ingen kommentarer: