onsdag den 5. november 2008

Tur på Værebro å.


Vi var i dag fem rovenner, som lagde ud fra Frederikssund, hvor vi benyttede parkeringspladsen ved den nordlige side af broen som udgangssted. Vi mødtes 09.45, gjorde os hurtigt klar, var i kajakkerne 10.10 og roede mod Jyllinge og Værebro å. På turen i dag var vi Torben, Jakob, Elgjægeren, Henrik og jeg. Målet var at ro op til kanoklubben for at indtage frokosten, hvorefter turen skulle gå tilbage til Frederikssund. En forholdsvis lang tur, hvor vi først vil være tilbage, lige inden solen går ned.

Vi er begyndt vinterroningen, så vi ror kystnært og foretager ikke kryds af fjorde mv. Så kan vi jo rigtig nyde den flotte kyststrækning mod Jyllinge.

Vi fandt hurtigt og nemt Værebro å´s udmunding i Roskilde Fjord. Jeg havde ladet kortene ligge i bilen, men sammen kunne vi huske, hvor åen munder ud i fjorden. Sivene hindrer udsigten til siderne, men vi kunne se en del af omgivelserne.

Efter ca. 3 kilometer i modstrøm på åen var vi fremme ved kanoklubbens plads, her var opsat borde og bænke til gæster. Kanoer og kajakker var placeret i sheltere lige ud til åen.

Dejligt at se, at kajakroere er velkomne til pladsen.

Pladsen ligger naturskønt ud til åen, Vi følte, vi havde roet langt op ad åen, men havde blot roet 3 kilometer og den farbare del af åen er 16 kilometer.

Tilbageturen bød på svag vind, så det blev en rigtig fin tur.

Da vi nåede udgangsstedet gik solen ned - flot solnedgang, og så kunne vi rigtig mærke kulden.

Distancen: Dagens distance blev på 23,4 km.
Vejret: Svag vind fra øst 3 - 5 m/s.
Tørt vejr, men diset med en del skyer, sidst på dagen klart vejr og vekslende skydække.
Temperatur: 7 - 9 grader.
Vandtemperatur: 10 grader.

Ingen kommentarer: