onsdag den 1. oktober 2008

Tre på tur fra Skuldelev

Onsdag den 1. oktober.

Dagen blev ikke helt, som ønsket. Vi havde tænkt os en tur til Møns Klint eller Knudshoved Odde, men vejret sagde kraftig vind fra sydvest 10 - 16 m/s. og regn hele dagen, så med den vejrudsigt valgte vi at lægge ud fra Skuldelev og ro ned til Selsø Hage. Vi blev Jakob, Torben og jeg. Vi mødtes 09.45 ved lejrpladsen lige før Skuldelev Havn. Vejret var ganske fint solskin og meget svag vind - det stemte slet ikke med vejrudsigten. Vi kom hurtigt i kajakkerne sammen med madpakkerne, kage og kaffe.

Da vi kom på vandet, oplevede vi et skift i vejret. Lynhurtigt blev det overskyet, og vinden tog til, så den, der havde bestemt vejret i dag, fik måske sin vilje alligevel.

Skovstrækningerne ved Roskilde Fjord er efterhånden ved at få efterårsfarver, men vi siger jo også 1. oktober.


Hele kysten fra Frederikssund til Sønderby er en ganske dejlig og varieret kyststrækning med forholdsvis passende vanddybde, som egner sig perfekt til roning, når vandet er blevet koldt.

Da vi kom frem til den sidste stykke skov lige før Selsø Hage, mødte vi en ensom kajakroer på tur fra Skuldelev. Han havde det meget koldt - bare tæer og tyndt tøj. Det er yderst sjældent, vi møder andre kajakroere på fjordene, derfor var det dejligt at møde ham og høre om hans roning. Vi gjorde naturligvis opmærksom på kajakhornsherred.dk, hvor han vil være et oplagt medlem, så vi glæder os til også at se ham i gruppen.

Jakobs kone havde bagt lækker kage til efter madpakken - en stor tak for kage.

Torben igang med det tredje stykke kage.

Vi fandt en stille vig, hvor vi kunne komme i land og spise frokost. Da vi kom i kajakkerne, slog vejret om. Vinden gik i syd og blev meget kraftig. Vi drev med ca. 5 km/t., så tilbageturen blev med dejlig rygvind, men så begyndte det at regne ret kraftigt den sidste halve time af turen - har man det rigtige tøj på, så er det ikke noget problem, det kan bare regne.

Dagens distance blev på 15,1 km. og vejrudsigten blev som forudsagt, men mest tørvejr.


Ingen kommentarer: