onsdag den 29. oktober 2008

Flot vejr og fødselsdag.


Selv om Torben havde fødselsdag, så var det jo onsdag - og man aflyser ikke onsdagsroningen på fjorden, bare fordi man har fødselsdag, men mødetidspunktet blev udsat til kvart over ti. Vi var Torben, Jakob, Henrik og jeg. Henrik var med for første gang. Henrik er en behagelig romakker, som vil falde godt til i gruppen og samtidig en kajakroer med rigtig god erfaring, så vi håber Henrik vil deltage fremover. Vi forlod Gershøj atten minutter over ti i kold let modvind.


Vi planlagde at ro til Lyndby havn og spise fødselsdagsfrokosten dér. Vi roede ind i havnen, spurgte pænt om lov til at gå i land for at spise ved havnens borde - men nej. Kvinden på stigen synes ikke vi skulle lægge til i Lyndby Havn, hvorefter vi forlod havnen.

Sådan ser Lyndby havn ud fra søsiden. Vi var virkelig chokerede med vores møde med Lyndby Havn. Vi har efterfølgenbde kontaktet havnen, som bedyrer, at det ikke er havnens generelle holdning til gæster. Alle er velkommen til Lyndby Havn.

Heldigvis fandt vi et fantastisk godt sted at indtage frokosten på den anden side af fjorden, lige ved Tranehals. Torben blev meget overrasket over vores lille påfund : at invitere "fødselsdagsbarnet" på frokost. Op af kajakkens agterluge trak vi lige 2 æsker med lækker smørebrød. Med flag på bordet, god mad på bordet og en udsigt, der bare var fantastisk. En dag sidst i oktober, fuld sol og næsten ingen vind - naturligvis, når det er Torbens fødselsdag.

Der var nok en, der blev overrasket. Så må han bare tage madpakken frem næste gang.

Efter frokosten af sted igen. Vi blev på sjællandssiden, hvor der er meget roligt, og hvor kyststrækningen er meget flot. Vi rundede pynten og roede langs kysten ind forbi Herslev Havn, hvor der med et stort skilt stod "Velkommen til Herslev", der kan de lære noget over i Lyndby. Gæstfriheden har altid været stor i Herslev, og nu skilter man også med den - flot.

Vi var klædt godt på, og jeg fik det nu lidt for varmt. Jeg havde frygtet, det skulle blive en kold dag, men det holdt ikke stik. Da vi stod ved havnen i Gershøj, var det en rigtig kold morgen.

Det blev en tur rundt i Kransekrogen i meget roligt tempo - og vi nød turen langs kysten.

Vi glædede os meget til at følge Bognæskysten, som stadig har efterårsdragten i behold. Der er meget lavvandet langs kysten fra Herslev til Nørre Rev, så vi skulle passe på stenene.
Henrik med Bognæs i baggrunden efter at have krydset fjorden.
Henrik forrest og Jakob og Torben lige bag ved. Vi krydsede fjorden fra Agernæs ved Bognæs, hvor fjorden er meget smal. Vandet var meget roligt, næsten ingen strøm, så der fandt vi det i orden at krydse over, hvor fjorden er smal, og der er lavvandet.

Tilbage ved Gershøj efter en seks timer på fjorden. Det blev blot til 16 kilometer.

Turen på kortet.
Turens data:
Temperatur: ca. 10 grader og sol stort set hele dagen - meget få skyer.
Vind: Fra sydøst til syd, ca. 3 m/s.
Vandtemperatur: ca. 10 grader.
Roet strækning: 16,7 kilometer.
Tid: 5 timer og 45 minutter m. fødselsdagsfrokost.

Ingen kommentarer: