tirsdag den 16. september 2008

Rundt om Gavnø


I dag tirsdag var vejret helt perfekt til en tur rundt om Gavnø. Benny og jeg havde egentlig planlagt også at ro rundt om Enø, men tidsmæssigt var det ikke muligt - sådan er det med planer. Vi lagde ud fra stranden ved stejlepladsen på Enø og roede langs sejlrenden mod Næstved. I starten var vi lidt overrasket over, hvor lavt vandet er i Karrebæk Fjord; så vi ville ikke ro øst om Lindholm, men holdt os i nærheden af sejlrenden. Jeg har altid en eller anden frygt for sten lige under vandover- fladen, som der tit er ved ture langs Isefjordens og Roskilde fjords kyster. Vi skulle nok have holdt os til den vestlige kyst. Det må vente til næste gang, vi skal på tur ved Næstved.

Karrebæk ligger stolt ud til Karrebæk Fjord.
Vinden kom fra nordøst, så der var strid modvind frem mod Næstved. Efter en timestid var vi fremme ved Gødesholm og renden mod Gavnø Slot.

Så begyndte en meget lavvandet strækning, da vi roede ind i Vasen.

Gavnø Slot fra søsiden - på afstand et meget flot skue.

Var der lavvandet ude ved Enø - så var der ekstremt lavvandet inde i Vasen og Fladstrand. Ikke nok med at der var lavvandet, men bunden var meget blød, så blød at det næsten var umuligt at komme i land for at indtage madpakken. Det lykkedes at komme i land lige før Vejlø Skov og udkanten af det smalle stykke Kragesholmsstrøm.

Gavnø Slot fra Vejlø Skov.

Meget mere lavvandet og smuk natur langs sydsiden af Gavnø.


Lønned Skov på sydsiden af Gavnø er så småt begyndt at få efterårsfarver.

Et andet tegn på at efteråret er begyndt, er de mange trækkende fugle. På turen mødte vi flere flokke af trækkende gæs.

Så er vi atter tilbage ved udgangsstedet efter en flot tur på 15 kilometer.
Nu skulle bilen bare pakkes, så vi kunne komme hjem. Benny havde en aftale, så vi var nødt til at nøjes med Gavnø, og så må Enø vente. Jeg håber mine rovenner får planlagt en tur til Knudshoved Odde, for området er meget smukt -selv om der er meget lavvandet inde i fjorden.
Klar til afgang fra Enø efter en god dag på vandet.
Vejret:
Kold vind fra Nordøst 4 - 8 m/s. Delvis sol og ingen regnbyger.
Temperatur: Ca. 14 - 15 grader
Vandtemperatur: Ca 15 graderIngen kommentarer: