onsdag den 20. august 2008

Kattinge Vig med både havørn og fiskeørn

Endelig på vandet igen. Vi havde egentlig planlagt en tur rundt om Knudshoved Odde, men vejret var ikke til den tur. Vind fra sydvest og 8 til 10 meter/sekund, og en del regnbyger. Alternativet blev Kattinge Vig. Da det blev til Kattinge Vig blev vi Jakob, som stod for turen, Elgjægeren, Torben, Benny og jeg. Det var også mere passende at blive på Roskilde Fjord i det vejr.

Vi fulgte kysten forbi Sct. Hans Hospital og frem til Kattinge VIg. Da vi svingede ind i vigen, kunne vi se en havørn svæve over Bognæsskoven, et betagende og flot syn. Senere på turen så vi en fiskeørn svæve højt over Kattinge VIg.


Da vi kom ud fra havnen, mødte vi et par vikingeskibe på tur med skoleelever. Vikingeskibet førte både sejl og årer. Men ikke to årer i vandet samtidig - et flot syn.

Vi fulgte den sydlige kyst langs Boserup skoven, hvor der var godt læ for vinden. Frokosten blev indtaget ved Kattinge Værk, hvor vi nød det vekslende sommervejr med både sol og regn. I dag holdt vi en god lang middagspause, hvor vi fik talt om den nært forestående tur til Blekinge Skærgård.

Vi roede eller nærmere drev helt ind i bunden af Kattinge Vig. Tilbageture var derimod skrap med rigtig hård modvind. Vi roede næsten helt tilbage til Kattinge Værk, inden vi krydsede over til Boserup skoven, her fulgte vi kysten frem til næste pynt, hvor vi lige skulle over til Ringøen.

Ringøen er et betagende syn. En ø med en ferskvandssø og kun få meter mellem ferskvandet og saltvandet.
Da vi forlod Ringøen, roede vi ind i en meget kraftig regnbyge - også en god oplevelse, når man er klædt på til mødet. Det var ikke den eneste regnbyge vi fik på turen. Da vi skulle pakke bilerne efter turen, fik vi igen en ordentlig omgang vand.
Efter regnbygen igen sol og dermed også en meget flot regnbue,samtidig med at Sagafjord kom os i møde.
Sagafjord krydser regnbuen.

Tilbage i Roskilde efter 17 kilometer og rigtig mange gode oplevelser med gode rovenner. Vi afsluttede dagen med lidt hygge og en kop kaffe med chokolade på Roskilde Havn.
Og sådan så turen ud, når den er lagt ind på et kort.

Ingen kommentarer: