onsdag den 27. august 2008

Fra Skuldelev til Jægerspris

Onsdagsturen skulle i dag udgå fra Skuldelev. Det vil sige fra lejrpladsen 4oo meter syd for den lille havn. Vi var den faste gruppe bestående af Elgjægeren, Torben, Jakob, Benny og jeg. Vejret var ikke det bedste - faktisk ret kedeligt med kraftig vind fra sydvest til vest. Benny mente, at vejret var for dårligt til en rotur, men al vejr er kajakvejr (Elgjægeren). Når valget faldt på Skuldelev og en rotur nordpå, så var det også, fordi det er et område, vi ikke tidligere har oplevet. Det er sket flere gange, at jeg har kørt ved Frederikssund og tænkt på, at området nord for for Frederikssundbroen eller Kronprins Frederiks bro kunne være et spændende område til en rotur. Derfor var vi flere, der så frem til turen. Frem til Frederikssund lagde vi en lige kurs inden om Kølholm og mod det gamle jernbaneanlæg og Frederikssundbroen, så vi var et godt stykke fra land, men hele strækningen har lavt vand og ved flere områder er der også mange sten lige under vandoverfladen, og da nogle af os har en forkærlighed for at ro på sten - store sten, så var det klogt at holde os fri af kysten.

Passagen ved henholdsvis den gamle jernbaneforbindelse og broen gav ingen problemer, men strømmen var stærk nordgående og vejret gav kraftige refleksbølger. Efter broen søgte vi helt ind under land for at nyde skovstrækningen (Færgelunden) frem mod Neder Dråby og Jægerspris.


Færgelunden går helt ned til vandkanten - en meget flot strækning, og efterårsfarverne var begyndt at sætte sit præg på skoven.

Da området er meget uberørt af mennesker, har blandt andet rævene anlagt deres grave i skrænterne - de kan vel også nyde den fantastiske udsigt over til Nordsjælland.Frokosten skulle i dag indtages ved det lille fritidsfiskerleje Vænget lige nord for lystbådehavnen ved Neder Dråby. Det var ikke en helt almindelig madpakkepause, idet nogle af de kullinariske ideer til næste uge skulle afprøves. Elgjægeren, Torben og Jakob vil prøve at lave baked beens og bacon. Jeg skulle dels prøve en tomatsuppe og en gang forloren skilpadde på dåse. Jeg vidste godt, hvordan det smagte, men er det nok til en lørdag aften og kan det lade sig gøre på et trangia-kogeblus? Til kaffen havde Jakobs kone bagt lækker kage til os - så det blev et helt festmåltid. Bort set fra tomatsuppen, så forløb eksperimenterne perfekt, så menuen til Blekingeturen er på plads.

Efter frokosten gjorde vi klar til tilbageturen i modvind og med regn til meget kraftig regn på det meste af strækningen - det eneste gode, der kan siges om det, er, at vejrudsigten holdt. Det havde ellers været tørvejr det meste af dagen. Vi havde egentlig planlagt at ro ind i Frederikssund Havn og kanalen, men vejret gjorde, at det har vi til gode.

Så er vi ved at være tilbage ved udgangsstedet efter en lang dag i kajakken - skøn dag, også selv om det blev til dansk eftersommervejr. På de sidste tre onsdagsture har vejret ikke været det flotteste, så nu må de næste ture godt være i ordentlig vejr. Dagens tur blev på 21 kilometer.
Ingen kommentarer: