tirsdag den 15. juli 2008

Hvorfor ikke Stevns Klint

Jeg lagde op til en tur til Stevns Klint, og mine romakkere Jacob, Torben og Elgjægeren var straks med på ideen, så sådan skulle det være. Planlægningen sagde ellers onsdag, men vejrudsigten så ikke så god ud onsdag. Det var medvirkende til, at vi valgte at flytte turen til tirsdag - der blev i det mindste lovet tørt vejr, kraftig vind fra vest og nogen sol. Skal turen gå rundt om Stevns Klint, så bør vejret også være anstændigt. Torben havde efterhånden så mange "abstinenser" efter en rotur, så oplevelsen skal være i orden, så han ikke tager varig skade. Vi havde aftalt at køre fra Roskilde klokken 09.30 i een bil og fire kajakker på trailer, det fungerede perfekt. Vi var fremme ved Bøgeskovens Havn klokken 10.30. Klokken 10.45 sad vi i kajakkerne på vej mod Stevns Klint. Bøgeskov Havn - eller stranden lige nord for havnen - er et perfekt udgangssted for en tur rundt om klinten.

Klar til afgang. En fantastisk oplevelse at se effektiv klargøring. Det tog blot 15 min. at sætte kajakkerne i vandet, pakke kajakkerne til turen og få rotøjet på.


Da vi kom rundt om havnen, begyndte skrænterne straks som lerskrænter, der efterhånden blev afløst af kridtklinter - en fantastisk syn, som vi ikke er vant til at se fra den vinkel.Stevns Klint i sol.

Vi kunne ro helt ind under land og opleve klinten på helt tæt hold.

Efter Holtug kridtbrud, som er blevet omdannet til naturområde, kom vi frem til Mandehoved. Som navnet antyder, kan konturen af et hoved ses som en silhuet i klinten. Da vi roede forbi, diskuterede vi ellers om, hvad der skulle forestille et mandehoved.

Det traditionelle billede af sommerresidensen ved klinten. Adgangsforholdene var også meget specielle. Først ned af en stejl stige så hen ad en smal sti midt på klinten, inden man når hytten.

På vejen ud mødte vi en stor sæl, som lå på en sten i vandkanten. Da den opdagede os, gled den forsigtigt og lydløst i vandet og iagttog os fra vandet. Et dejligt syn som vi desværre ikke fik fotograferet. På himlen så vi en vandrefalk, formentlig, på jagt langs klinten.

Vel fremme ved Højerup Kirke, her blev madpakken indtaget, inden turen gik tilbage til Bøgeskov havn. Det sidste stykke inden kirken havde vi en kraftig modvind helt inde under land, så starten på tilbageturen var i kraftig medvind. Vejret var som lovet, ingen regn, men en del skyer og en hel del sol.

Sidste pynt inden Bøgeskov Havn og dermed afslutningen på endnu en fantastisk oplevelsestur med gode romakkere. Turens længde blev præcis 24 kilometer. Pakningen gik lige så perfekt som udpakningen. Det har atter vist sig, at ideen med en trailer er ganske god for økonomien og miljøet. I stedet for at køre i tre til fire biler, kører vi i blot i een bil, og så er det tilmed hyggeligt.

Ingen kommentarer: