tirsdag den 29. juli 2008

En varm dag på Isefjorden

Jacob havde planlagt, at ugens madpakketur skulle gå op langs Jægerspriskysten. Skydeområdet var stille i dag, ingen blink og al skydning aflyst. Mandag middag fik vi meddelelsen om, at skydningen var aflyst. Elgjægeren var hurtig til at ændre turen : fra Jungedal lige nord for Kyndbyværket i stedet for som først aftalt fra Rendebæk. Og så vi fik endelig mulighed for at ro ind gennem skydeområdet. Udgangsstedet byder på en god lille sandstrand med gode parkerings-forhold, og så slap vi for turen uden om Kyndbyrevet. Kysten langs skydeterrænet giver en ganske dejlig tur, man kan ikke sige naturen er uberørt, men i den grad varieret og smuk på sin egen måde. Vejret var meget varm op mod 30 grader og en let vind fra øst til sydøst, som tog til over middag.

På turen i dag deltog Elgjægeren, Kate, Jacob og jeg. Ved fælles hjælp kom vi hurtigt på vandet - rent faktisk var vi alle på vandet klokken 09.45 - som også var mødetidspunktet. Benny skulle have været med fra starten, men vækkeuret og Benny var blevet uvenner, så han kom ikke op til tiden.

Da det luftede fra øst, føltes varmen ikke så slem, som jeg havde forventet. Langs kysten var stranden allerede indtaget af sommerhusgæster frem til skydeterrænet. Vi talte også om, hvorfor vi aldrig møder andre kajakroere langs kysterne ved Isefjorden. I dag var ingen undtagelse. Først da vi kom tilbage, mødte vi et par lokale kajakroere, som skulle ud at øve teknik.

Da vi kom helt ind under kysten et par kilometer før Alholm, kunne vi se et utal af store granater ligge ved sandkanten - den slags ting er nok ikke souvenier. Under pausen fik vi rig lejlighed til at betragte efterladenskaberne.
Man kan tænke over, hvordan dette smukke område havde set ud i dag, hvis ikke det var militært område - tæt pakket med sommerhuse.

Sådan ser de bæster ud - og der var rigtig mange af dem.
Kate ror fra Kalundborg Roklub og er i gang med at lære kajakroning, så en tur på 22 kilometer er måske lige i overkanten. På udturen roede Kate i Bennys gamle kajak (læs badekar), den var for urolig, og hun var for let, så Elgjægeren og Kate byttede kajak til hjemturen. Det var blæst godt op, så det blev en hård tur tilbage til Jungedal. Da vinden havde vendt sig til næsten sydlig, havde vi stort set modvind begge veje. Kate klarede turen flot, roede ikke så hurtigt, men roligt og sikkert.
Turen blev som nævnt på 22 kilometer.

Ingen kommentarer: