søndag den 29. juni 2008

Søndagstur fra Skuldelev.

Med truende mørke skyer, en vind på 6 - 8 sm. fra vest/sydvest havde vi besluttet at indtage søndagsfrokosten på nordspidsen af Eskildsø. Som mine romakkere siger, så er al vejr kajakvejr - og det har de så sandelig ret i, men den slags vejr kan mærkes i armene. På turen deltog Jacob, Benny, Elgjægeren Jan og undertegnede. Jan var med for første gang i netværkets ture, så vi var naturligvis spændte på, hvad han synes om en tur under disse betingelser. Vi lagde ud fra Skuldelev et rigtig godt sted at starte en tur på Roskilde Fjord, sandstrand, bade-/bådebro og gode parkeringsforhold. Vi havde traileren med, så vi var afhængig af gode parkeringsforhold, når vi kommer med fire biler og en trailer.

Vejret over Eskildsø var truende, men himlen holdt tæt under turen. Dvs. vi fik nogle regndryp, som ikke alle registrerede som regn. Fra Skuldelev roede vi tværs over fjorden og fulgte sjællandskysten ned mod Jyllinge. Vi fik lidt læ, da vi roede inden om Lilleø, en lille sejlbåd var gået på grund i den smalle rende ved Lilleø. Ud for Jyllinge Havn satte vi kurs mod renden mellem Eskildsø og Jyllinge Holme. Der var masser af vand i fjorden, så vi kunne nemt komme igennem, men der var rigtig mange store sten, som vi ikke ønskede at markere med hvid gelcoat.

Jan var med for første gang og viste, at han virkelig havde lært noget "inde på Kajakhotellet". Han lånte Bennys gamle kajak, som i dagens anledning havde defekt på roret, men det var ikke noget problem for Jan. Det var også første gang Jan var i en glasfiberkajak, så det var mere end én debut. Vi holdte os tæt sammen på hele turen, fik snakket en masse og nydt turen, selv om der var god sidesø frem til Jyllinge.

Benny holdt sig i god afstand af sten, men måtte sande - at er der sten lige under overfladen - så sætter han sig på dem - også med sin nye Skim, heldigvis uden skader.

Under Hornsherredskysten var der godt læ, så vi fulgte kysten på tæt hold. Ellers virkede det som modvind hele vejen rundt på turen. Hornsherredskysten er faktisk en meget smuk og varieret strækning med mange vandfugle - det er glædeligt, at der er mange svaner på Roskilde Fjord, de er begyndt at mangle når ålegræsset er væk. Elmasterne fra Kyndbyværket skæmmer dog landskabet.

Så er vi igen tilbage ved Skuldelev efter en god madpakketur på Roskilde Fjord. Vi fik roet 14,6 km til alles store undren - de troede, vi havde roet noget længere på grund af bølgerne på turen fra Skuldelev til Jyllinge.

Ingen kommentarer: