onsdag den 25. juni 2008

Rundt i Borrevejle Vig

Så blev det atter madpakketur efter en hel uge uden at være på vandet. Vejret har ikke været til det, og så har jeg også været på lidt ferie i Sverige, hvor vejret bare var forfærdeligt. Turen skulle udgå fra Lyndby havn, hvor jeg mødtes med Elgjægeren, Torben, Jacob og Benny. Vi kom hurtigt på vandet og roede ned i bunden af Borrevejle Vig og fulgte "Roskildekysten" frem til Herslev Havn. En meget smuk kyststrækning, som tog sig flot ud på denne fantastiske sommerdag med op mod 20 graders varme og næsten ingen vind. Borrevejle Vig er også hjemsted for et par meget flotte vikingeskibe, som vi også ville kigge nærmere på.

Nyt og gammelt mødes, gæt hvilket skib der er det nyeste - personen (Benny) er bare en lidt ældre herre - dog mange år ældre end skibet.

Det inderste af Borrevejle Vig lå blank efter nogle meget blæsende dage, det tegnede til en helt fantastisk dag på fjorden. Først mand på vandet var som sædvanlig Elgjægeren.

Frokosten blev indtaget i strandkanten ved Boserup skoven. De to gamle skulle lige demonstrere komforten i deres nye liggestole - vi var næsten ikke misundelige - vi andre tog strandgranitten.

Vejret holdt hele dagen - der var eller forudset et par regnbyger, men ikke omkring Roskilde Fjord.

Skovkanten ud mod Herslev Vig ved Boserup skoven er aldeles uberørt natur med en flot blandet bevoksning og adskillige rævegrave i skrænterne. Kysten bliver stort set kun besøgt af kano- og kajakroere. Der er meget lavvandet i området, så vi skulle være på vagt over for påsejling af sten.

Efter frokosten krydsede vi fjorden og roede vi tilbage til Lyndby. Flere gange måtte vi fylde kasketten med vand, for det blev meget varmt med en brændende sol og ingen vind. Vi var tilbage klokken tre efter 14 km roning. Under turen fik vi evalueret lidt på Blekingeturen og talt om vores netværk, og vi fik lagt grundstenen til nogle spændende ture til henholdsvis Nakskov Fjord og Møns Klint, så vi kan igen glæde os til nye store oplevelser. En efterårstur til Blekinge blev også drøftet.

Ingen kommentarer: