søndag den 8. juni 2008

Eftermiddagstur fra Kongsøre

Så blev det endelig tid til igen at komme ud på en rigtig rotur. Det blev kun Benny og jeg, der skulle på tur. Vi besluttede at tage ud fra Kongsøre og ro mod Nykøbing. Vejret var bare fantastisk. Vi har efterhånden haft en hel måned uden væsentlige regnbyger - alle husker vel 2007, hvor regnede konstant - nu skinner solen konstant, og det er bare fantastisk, når vi skal på vandet. Vinden var svag fra nordøst, så den stod lige ind i fjorden. Samtidig skulle vi afprøve det nye kajakstativ til traileren, og så havde vi også aftalt at øve redning med pagajflyder.

Benny skulle også vise sin nyerhvervelse en Skim Distance på fem meter og firs. En stor udhulet træstamme i glasfiber - men meget flot det var den, og den roede også fantastisk. Ovenstående billede er fuld fart på cigaren. Benny havde glemt sin taske med rotøj - så tilbage og hente eller aflys - vi valgte det første. Da vi endelig kom på vandet, var det så småt blevet eftermiddag. Vi lagde ud fra kysten og roede mod marinestationen - den ser efterhånden noget forfalden ud set fra vandet, men der skydes heller ikke med torpedoer længere, og samtidig bliver der bygget en hel masse ved det gamle torpedoværksted.

Kysten mellem marinestationen og Strandhusene er meget spændende, flot og varieret og så er der god vanddybde helt ind under kysten. Det gode vejr blev brugt til solbadning flere steder, og der var også mange i vandet, nu hvor vandtemperaturen efterhånden er kommet op på de tyve grader. Vi fandt et dejligt sted ved Unnerød, hvor vi kunne sidde i skygge og spise vores medbragte mad.

Efter pausen var det tid til at komme tilbage til Sandskredet, så er Benny klar. Tilbageturen blev med rygvind og bølgerne ind skråt bagfra, så det var ingen sag at ro tilbage.

Lommestenen ved Stokkebjerg ligger lige i strandkanten. Et gammelt sagn fortæller, at det var en jætte, der kastede stenen fra Hornsherred for at ramme Egebjerg Kirke, men stenen landede i strandkanten ved Stokkebjerg og dér ligger den endnu - og det var heldigt, at den ikke landede i Egebjerg Kirke.
Kajaktraileren kørte godt, men den er ikke egnet til varevogne og Bennys lange cigar, så der blev tænkt tanker med hensyn til Blekingeturen. Traileren løb roligt og uden vibrationer efter bilen. Det var heldigt med de mange justeringer projektet har været igennem, så nu skal Elgjægerens trailer bare laves færdig. Efter roturen skulle vi lige øve lidt selvredning - det gik rigtig fint, men rullet sidder ikke endnu, jeg havde problemer med pagajen - men det skal nok komme.

Turen blev på 16 kilometer, så en pæn lille tur på Isefjorden er til endebragt.

Ingen kommentarer: