lørdag den 10. maj 2008

Pinse lørdag mellem Holbæk og Kongsøre

Vi er inde i en periode med rigtig godt vejr, så jeg havde aftalt rotur med Benny. Vi mødtes på Holbæk Marina klokken 10.00. Vejret var noget af det flotteste forsommervejr, næsten ingen vind og en temperatur på ca. 22 grader. Vandet er efterhånden oppe på 15 grader, så det blev i sommertøj - dejligt.

Så er Benny ved at være klar i andet forsøg. Turen skulle gå fra Marinaen, hvor det er rigtig godt at sætte ud. Vi lagde en kurs fra marinaen og direkte mod Tuse Næs, rundede pynten og mod Hønsehalsen. Isefjorden stod bare blank, ingen strøm eller vind kun sol sol sol ......

Turen langs Tuse Næs var rigtig flot. Mange brugte lørdagen til at forsøge at fange hornfisk, så vi skulle hele tiden vise hensyn til lystfiskere.

Så er vi fremme ved Lammefjorden, hvor det i god vind kan være forfærdeligt at komme over, men i dag stod en meget svag vind fra nordøst, så det var ikke problem at krydse Lammefjordsmundingen. Vi fulgte kysten til Svolsbjerg, hvor der kun er 1000 meter over til Kongsøre Næbbe.

Ved Sandskredet var det frokostmadpakkekaffetid. Der var rigtig mange, der havde udset sig Sandskredet til lørdagsfrokosttur. Vi mødte Kajakgården fra Kolding, som også benyttede Sandskredet til et to-dages kajakkursus. Det var ikke noget problem at få bordplads, så vi kunne sidde ordentligt, da pinsefrokosten skulle indtages. Vi var godt nok misundelige på naboen, som brugte et helt langbord til deres tag-selv bord, men det var kun dem selv måtte tage fra bordet - sikke en frokost.

Efter en god lang frokost gik det galt for Benny, da han skulle i kajakken - den slog ham af - og så blev badesæsonen indledt.

Som det fremgår at billedet er det ikke fjorden skyld, at billedet er taget lidt skævt.
Vi fulgte stort set samme rute tilbage, men vi tog først en tur langs Kongsøre Skov frem til Marinestationen, hvor vi lige fik en lille sludder med dem fra Kolding, inden vi vendte og roede tilbage mod Holbæk. Der var kommet en smule mere vind. Det var næsten for varm i rygvind, det er dog ikke tilladt at klage, når vejret er så flot.
Efter at have rundet Bognæs med kurs mod marinaen fik vi lige lidt modsol - flot. Da vi kom tilbage til marinaen efter 5 timers roning, havde vi tilbagelagt næsten 26 kilometer, så armene var lidt ømme. En pragtfuld tur på fjorden var slut, og resten af pinse lørdag kunne tilbringen sammen med Vibeke.

Ingen kommentarer: