onsdag den 7. maj 2008

Gershøj Selsø Eskildsø

blev det igen onsdag og vi skulle ud på vandet. Vejret var bare fantastisk - fuld sol, godt 20 grader og en svag vind fra nordvest. Vandtemperaturen lå mellem 12 og 14 grader. Efter en kort snak om, hvor det var mest optimalt at tage hen, blev det til en tur fra Gershøj ind i Bredvig ved Selsø rundt om Klinten og frem mod Sønderby og Østskov. På turen deltog Torben, Bjarne og Jacob, som lige har meldt sig ind i klubben samt undertegnede. Elgjægeren og Benny var forhindret i at deltage.

Vi kom hurtigt fra Hammerkrogen og frem til Gershøj havn, hvor vi satte ud fra kysten. Det var første gang i år, hvor Bjarne var med på turen, det er dejligt når flere af klubbens medlemmer har interesse og mulighed for at deltage i onsdagsroningen. Umiddelbart efter starten kunne vi høre gøgen kukke - så nu er forsommeren startet.

Efter at have rundet Bredvig roede vi tæt kystnært rundt om Klinten og frem til Selsø Slot, som ligger dejligt inde i bunden af en lille vig. Vi drev med vinden, mens vi nød vejret og udsigten til slottet og udsigten over Roskilde Fjord.

Efter et drej inden om Sønderby havn roede vi frem til Østskov, hvor vi fandt en dejlig solrig plads til indtagelse af vores mad. Der var hjemmebagt usund kage til kaffen. Efter et godt hvil gik turen tilbage til Gershøj.
I nogenlunde samlet flok - dog roede vi to og to hele vejen, gik turen til tilbage i en let modvind. Fjorden viste sig fra sin absolutte flotteste side, så vi fulgte kysten på tæt hold. Hornfiskene lå mange steder og kæmpede om føden i vandoverfladen. På et tidspunkt troede vi, der lå en stor sten i vandoverfladen, men det var hornfisk, der fik vandet i oprør.

Er der sten i vandoverfladen så sætter Torben sig på dem. Denne gang så fast, at han måtte have hjælp til at komme "ned" igen. Heldigvis skete der intet med kajakken.

Så er vi tilbage ved Gershøj. Det blev en rigtig forsommertur på 17,5 km. Da vi kom tilbage til klubhuset eller kajakskuret, ville vi atter lede efter roprotokollen - men den var der ikke, så vi kunne ikke indskrive vores tur.

Ingen kommentarer: