tirsdag den 15. april 2008

Tur på Lammefjorden

Så blev det igen tid til en tur på vandet, rotøjet var ikke blevet helt tørt efter sidste tur, men foråret er der jo, så det går nok. Jeg mødtes med Torben og Elgjægeren ved fiskerlejet i Gundestrup ved den nordlige ende af Lammefjordsdæmningen. Benny var blevet forkølet, så han havde spændt sengen på ryggen. Vi havde aftalt, at turen skulle gå mod Kongsøre, langs den nordlige side af Lammefjorden. Lammefjorden er generelt et rovand, som er lidt overset, men det er et ualmindeligt flot område til en rotur. Vi lagde ud fra fiskerlejet, hvor de lokale fjordfiskere var meget hjælpsomme med at få os på vandet. Vi fulgte kysten ud forbi Malergården, som er fam. Svanes helt fantastiske kunstnerhjem, der nu er åbent for offentligheden og er et besøg værd - en dag hvor kajakken må blive hjemme.

Fjorden var spejlblank, næsten ingen vind, og den smulevind der var, kunne ikke engang få gang i vindmøllerne. Det viste sig ret hurtigt, at vi havde fået for meget tøj på, så det blev en varm tur. Mellem Ærtebjerg og Sidinge Fjord er der meget stenet og lavvandet. Vi gled lige over revet og kom ind i Sidinge fjord, fulgte dæmningen og roede frem mod Kongsøre Næbbe. Vi havde ikke planlagt at nå helt til Kongsøre, men holde pause ved Maglehøj for derefter at vende tilbage til udgangsstedet.

Lammefjorden er meget lavvandet, så vi skulle godt fra land for at komme forbi de få stenrev, der er i fjorden. VI fulgte kysten, da vandet er ubehageligt koldt; så skulle uheldet være ude, kunne vi hurtigt komme til land og få tørt tøj på. Efter godt 8 km var vi fremme ved frokostpladsen ved Maglehøj, som ligger mellem Sidinge dæmningen og Kongsøre Næbbe. Solen skinnede og vi nød en god lang pause, inden turen gik tilbage til Gundestrup.

Vejrudsigten sagde, at det ville blæse lidt op midt på eftermiddagen - og det holdt stik, så vi havde en let modvind på tilbageturen. Vandstanden var faldet, så vi havde problemer med at komme over revet ved Egenæs Hage. Skulle andre have samme tanke med en rotur på Lammefjorden, så skal der ros syd om den yderste af øerne ved Egenæs Hage. Turens længde blev på 17,6 km, og vi roede totalt i 3 timer og 45 minutter.

Ingen kommentarer: