lørdag den 19. april 2008

Lørdagstur til Vellerup Vig

Jeg havde aftalt med Benny, at vi skulle på vandet i dag lørdag den 19. april. Jeg er godt nok igang med malerkosten der hjemme, men på den anden side, så er det også om at komme på vandet når forårsdagen er som den er i dag solskin, få skyer, 13 grader og vind på 4 - 8 sm. fra øst. Hvilken herlig forårsdag - så må malerkosten vente.


Benny og jeg mødtes klokken 10.30 og vi havde aftalt, at vi skulle gå ud fra Munkholmbroen 10.30 - det vil sige fra parkeringspladsen lige syd for broen, og ro op til Vellerup Vig og tilbage igen.


Turen op langs Hornsherred var med let modvind i et pragtfuldt vejr. Mange mennesker benyttede dage til en tur langs stranden, hvor der også var mange lystfiskere, som også havde fået den ide, at skulle ud til vandet.

I Vellerup vig fandt vi en bænk, hvor vi kunne sidde og indtage frokosten. Lækker forret med hjemmelavet hønsesalat, hvorefter den stod på lækker smørebrød, det var godt nok noget af et måltid. Efter et godt hvil gik turen tilbage mod Munkholmbroen. Vi havde aftalt, at tage en tur ind i Bramsnæs Vig, hvor vi skulle indtage eftermiddagskaffen. På tibageturen mod Ejby havde i en god rygvind, så vi tog det meget roligt og nød foråret langs kysten. Ved Kyndeløse var der nogen som skulle prøve badevandet - de kom meget hurtigt op efter dukkerten. Alt bliver mere og mere grønt langs kysten - så nu venter vi bare på grønne blade på træerne.


Så er Benny igang igen efter en overdådig frokost, og 9 km. roning
venter inden vi er ved Munkholmbroen

Vellerup Vig var utolig smuk i forårssolen, der var godt nok ikke meget liv på fjorden denne dag. Vi så en hel del edderfugle på turen - ingen sæler og ingen marsvin øv.
Efter kaffepausen skulle vi ro de sidste 4 km. tilbage til Munkholmbroen, det blev en meget spændende tur. Nu var det blæst godt op (10 sm.) så det første stykke var i strid modvind ud af Bramsnæs Vig. Vi skal godt uden om Bramsnæs da der er mange store sten og lavt vand ude for enden af Bramsnæs. Det skulle virkelig lægges kræfter i for at komme op i vinden. Det var spændende og sjovt med modsø af den størrelse. Tilageturen var med ret kraftige bølger skråt ind bagfra, så vi kunne sufe med bølgerne. Af og til var vi over 8 km/t uden at bruge pagajen. Det blev noget af en rutsjetur tilbage. Det sidste stykke var med sidesø og aftagende bølger.
Turens længde blev på 18,5 km.

Ingen kommentarer: