torsdag den 24. april 2008

Isefjorden

Onsdag den 23. april.
Så blev det igen tid til at komme på vandet. Jeg mødtes med Torben, Elgjægeren og Benny ved Hammerkrogens Kajakklub. Torben fik lagt sin kajak op på traileren, og vi kørte ned til Orøfærgen for at sætte i. Vi havde planlagt at ro en tur op forbi Kyndbyværket og tilbage igen. Vi kom hurtigt på vandet, vejret var bare fantastisk, næsten ingen vind, og det der var kom fra sydøst - ikke en sky på himlen, hvilken fantastisk forårsdag.

I den nordlige ende af Østerløb passerede vi to marsvin, som dovent var på tur sydover. En udsædvanlig flot oplevelse.


Vi skulle uden om revet ved Kyndbyværket - det var noget af en rejse, men hvilken rejse i det vejr. Benny fandt en stor sten, han kunne komme op at ride på med kajakken - heldigvis holdt begge til grundstødningen. Det er nu lidt kedeligt at sigte mod en monstrum som Kyndbyværket, det pynter ikke i landskabet.

I tæt formation og roligt tempo roede vi kystnært langs Isefjordens østkyst. Efter 10 km. fandt vi en dejlig plet, hvor vi kunne ødelægge apetitten. Vi holdt en lang pause, inden vi tog turen tilbage. På tilbageturen blæste det lidt op, og vinden var gået mere i syd, så der var modvind hele vejen tilbage.

Tilbage ved udgangsstedet var klokken blevet 17.30, og alle fik travlt med at komme hjem. En meget flot dag på fjorden med Torben, Elgjægeren og Benny. Isefjorden er meget smuk med en flot og varieret kyststrækning - vandet er rent og klart, så det er en stor nydelse at komme på vandet. Det er første gang jeg har været på denne kyststrækning - men bestemt ikke sidste gang.

Turen blev på 20,2 km, og vi holdt en gennemsnitshastighed på godt 4,4 km/t.

Se også: http://www.hammerbakke.blogspot.com/

Ingen kommentarer: